Bouwen met groen

Word pionier van het klimaatbestendig bouwen

Speel in op de trend van duurzame huisvesting en ga concreet aan de slag met deze doelstelling. Met deze workshop wordt klimaatbestendig bouwen, met de nadruk op het groen, voor u een integraal onderdeel van duurzame huisvesting.

Bouwen met groen voor een beter stadsklimaat

Klimaatverandering en de vergroening van de leefomgeving krijgt steeds meer aandacht bij de ontwikkeling en inrichting van de bebouwde omgeving. Dat is een noodzakelijke ontwikkeling, maar duurzame huisvesting en duurzaam bouwen beperkt zich vaak nog tot CO2-prestatie, energiebesparing, binnenklimaat en materiaalkeuze. Er zijn maatregelen ontwikkeld die verdergaan en die huizen en wijken op een natuurvriendelijke en duurzame manier klimaatbestendig maken. Denk bijvoorbeeld aan slimme groene daken en gevels of groene infiltratiegebieden zoals wadi’s.

Maar wat betekenen die maatregelen nu eigenlijk voor u en voor de leefomgeving? Op welke manier verandert deze vorm van klimaatadaptatie de samenwerking tussen verschillende bedrijfssectoren, overheden en bewoners? En welke investering brengt dit met zich mee?

Daktuin-HP-Valves-Hengelo-8

Doel en doelgroep workshop

De workshop richt zich op de resultaten die u kunt behalen bij het concreet implementeren van groene klimaatadaptieve maatregelen. U kent na afloop de waarden en kwaliteiten van groene oplossingen. U weet de impact te benoemen die deze maatregelen hebben op de economische waarde van kavels, straten en wijken. Maar u leert ook de impact op het milieu en de gezonde leefomgeving voor de bewoners/gebruikers. Tot slot leert u welke nieuwe samenwerkingsvormen tot de beste resultaten leiden.

De workshop is gericht op architecten en ontwerpers, gemeenten, provincies, waterschappen, woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars.

Wilt u meer weten over deze workshop?

Albert Jan kerssen - 2020
Albert Jan Kerssen

Vestigingsmanager, idverde Advies
T: 06 53 22 34 74

Brochure Groener bouwen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bouwproject? Download dan onze brochure Groener bouwen.

Download brochure
Square_Brochure_groener-bouwen@2x