Opleidingsdagen buitenmedewerkers idverde Realisatie en Bras Fijnaart
Na twee coronajaren achter de rug te hebben, zijn we blij dat we de opleidingsdagen voor onze buitenmedewerkers weer hebben kunnen organiseren. Van..
Daktuin, Essentaksterfte, Iepziekte, Kastanjebloedingsziekte, Verplanten, Groeiplaats, Schoolplein, Zorgtuin, Sportveld, Treegator, Speeltuin
idverde staat voor hoogwaardige en specialistische kennis. De klanten waarderen idverde vanwege de specialistische kennis. Onze expertises zijn ondergebracht in onze 3 werkmaatschappijen die elkaar perfect aanvullen. Selecteer hiernaast de expertise waar u meer over wilt weten.
Vestigingsmanager, idverde Advies
T: 06 53 32 75 68
Bedankt voor uw aanvraag.
Onze expert neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.
De laatste donderdag van november. Steevast de dag van het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte (NCBOR). Al jaren reisden we door het land om kennis te delen en op te halen op het gebied van beheer van de buitenruimte. Zoals zoveel in dit jaar, kon het NCBOR in 2020 niet zoals gebruikelijk doorgaan. Maar dankzij het CROW en diverse contentpartners (waaronder idverde Advies) is er toch een evenement neergezet.
Door een combinatie van fysiek en vooral digitaal konden veel mensen toch veilig kennis delen en ophalen, net als andere jaren. Na de inspirerende en ambitieuze koers van de directeur van MVO Nederland (Maria van der Heijden) hoop ik dat nog veel meer organisaties volop inzetten op global goals en duurzaamheid. De praktische touch die Edim Hadziavdic (directeur Stadsbeheer gemeente Rotterdam) hieraan toevoegde bracht de discussie dichtbij ieders praktijk. Want ambitieuze doelen nastreven in een actuele situatie van Corona en mogelijk bezuinigingen op komst is heel nobel, maar hoe haalbaar is dat in deze tijd? De boodschap van Maria voor alle beheerders ondersteun ik van harte: ga experimenteren, heb impact & heb lef!
De bijdrage van Havenbedrijf Rotterdam over hun transitie in organisatie, in werkwijze, in contract en in samenwerking met de markt heeft alle drie de facetten in zich. Ondanks dat het Havengebied een enorm te beheren en onderhouden areaal is, hebben ze lef en gaan toch experimenteren. Hoe? Door de markt (in dit geval idverde (groen) en Van Gelder (civiel)) een belangrijke en grote rol te geven in de wijze waarop de haven onderhouden moet worden voor een bijzonder lange periode. De transitie als periode om het areaal te leren kennen, te doorgronden en vervolgens optimaal in een contract op te nemen, dat was de rol van de aannemer.
Geen transitie zonder bloed, zweet en tranen. Zo ook in de haven. Natuurlijk verloopt dit proces niet alleen maar soepel en rechtlijnig. Nee, volgen hoe het gaat, erover praten met elkaar en bijstellen waar we dit nodig vinden bleek de sleutel tot het resultaat. Een bijzondere periode waarin de opdrachtnemer (aannemer en adviseur) het contract opgesteld hebben in overleg met de opdrachtgever. Dat is lef hebben. Dat is zorgen voor impact. Beheerders in de haven van Rotterdam: ga vooral door en blijf experimenteren!