• Home
  • Groene bedrijventerreinen

Groene bedrijventerreinen

Pieter Jan Lourens
Pieter Jan Lourens

Productmanager Business, Industrie en Zorg, idverde Realisatie
T: 06 82 77 75 46

Waardevol en inspirerend

De uitstraling van uw bedrijventerrein is hét visitekaartje voor uw onderneming. Oogt uw buitenterrein verzorgd, dan is de eerste indruk bij uw bedrijf dat ook. Kies voor een goede indruk met de juiste inrichting en integraal beheer. Wij geven uw bedrijventerrein of bedrijfstuin graag een professionele en aansprekende uitstraling.

Groen en imago

Waar u ook werkt, uw handelen en werkzaamheden hebben invloed op de natuur en het milieu. Als ondernemer een groene voetstap achterlaten past helemaal binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De inrichting van een groen bedrijventerrein of bedrijfstuin levert hierbij een waardevolle bijdrage. Een groene buitenruimte zorgt naast een prettige en veilige werkomgeving verder ook voor een schonere lucht en meer biodiversiteit in de omgeving.

Multifunctioneel

De inrichting van een bedrijventerrein of bedrijfstuin bepaalt de functionaliteit van de ruimte. Groen zorgt voor een prettigere werkplek en biedt mogelijkheden om te ontspannen. Verzorgde beplanting kan verder bijdragen aan een warme entree of een heldere routing en zo veilige verkeersstromen ondersteunen. Zelfs wanneer de ruimte schaars is, zijn er mogelijkheden voor groen. Denk aan binnentuinen, gevelbeplanting en daktuinen.

De waarde van groene bedrijventerreinen

  • verhoogt het concentratievermogen
  • maakt bedrijventerreinen aantrekkelijk
  • creëert een gezonde werkomgeving
  • verhoogt de productiviteit
  • versterkt het (duurzaamheids)imago
  • verhoogt medewerkerstevredenheid
  • maakt bedrijventerreinen toekomstbestending
  • verhoogt de biodiversiteit en biedt klimaatoplossingen

RICH-concept

Een groene buitenruimte zorgt voor een optimale werkomgeving. Uit diverse studies blijkt dat het werken in het groen goed is voor de gezondheid van je medewerkers, het ziekteverzuim verlaagd, de productiviteit verhoogd en zorgt voor een ontmoetingsplek. Tevens zorgt groen voor CO2 afvang, helpt het tegen verkoeling op warme dagen en zorgt het voor water afvang bij neerslag. Groen biedt antwoorden op maatschappelijke vraagstukken en maakt een industrieterrein of bedrijfstuin klimaatbestendig. Het RICH concept van idverde NL maakt dit meetbaar en helpt bedrijven om duurzaamheidsambities, zoals de Sustainble Development Goals (SDG’s), te behalen. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Download hieronder de leaflet van RICH.

Leaflet RICH concept

Wilt u meer weten over ons RICH concept? Download dan onze leaflet.

Download brochure
Mock-up afbeelding RICH-concept

Groene bedrijventerreinen in de parktijk

Masterplan majoppeveld
Roosendaal
Bekijk dit project
Inrichting kantoortuin Bolduc
Den Bosch
Bekijk dit project
Renovatie en onderhoud binnentuin VGZ
Eindhoven
Bekijk dit project
Renovatie woonboulevard
Waalwijk
Bekijk dit project
Duurzaamheidsstrategie
Wienerberger
Bekijk dit project

Wat kan idverde voor u betekenen?

Als regionale specialist hebben wij jarenlange ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groene bedrijventerreinen, bedrijfstuinen en kantoorcomplexen. Door onze geïntegreerde benadering en samenwerking tussen idverde Advies, idverde Realisatie en idverde Bomendienst kunnen wij uw wensen en behoeften vertalen naar een duurzame, veilige, toegankelijke , gezonde en toekomstbestendige werkomgeving. Een omgeving waar uw medewerkers met plezier werken en het ideale vestigingsklimaat voor uw bedrijf.

Brochure Groener werken

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bedrijfstuin of bedrijventerrein? Download dan onze brochure Groener werken.

Download brochure
Square_Brochure_groener-werken@2x