• Home
  • Groene schoolpleinen in Noord-Brabant

Groene schoolpleinen in Noord-Brabant

Pim Lage Venterink
Pim Lage Venterink

Productmanager Spelen, idverde Realisatie
T: 06 10 01 27 27

Leren, spelen en ontdekken op een groen schoolplein

Iedere schoolbestuurder en leerkracht kent de meerwaarde van groen. Een groene schoolomgeving stimuleert kinderen om te bewegen, verbetert de leerprestaties, maakt kinderen socialer en stimuleert de motorische ontwikkeling. Een groene invulling van de buitenruimte vergroot ook de gastvrijheid en identiteit van uw school en versterkt de sociale cohesie met de buurt.

Subsidie ‘Schoolplein van de toekomst’

De meerwaarde van een groen schoolplein krijgt steeds meer aandacht. Vanuit de subsidieregeling ‘Schoolplein van de toekomst’ zijn er al vele groene schoolpleinen in Noord-Brabant aangelegd. Dit jaar (2024) heeft de provincie de subsidieregeling opnieuw geopend en kunnen scholen, met een goed plan voor aanleg, onderhoud en inpassing in de lessen, een aanvraag doen voor een bijdrage van 70% van de kosten, met een maximum van €10.000 per project. Dat is natuurlijk mooi nieuws voor de kinderen in Noord-Brabant. Meer informatie over de subsidie en groene schoolpleinen in Noord-Brabant is terug te vinden op de website Schoolplein van de toekomst.

Subsidieregeling in het kort

  • Looptijd: 1 mei 2024 - 4 november 2024
  • Voor verenigingen en stichtingen met een doelstelling op het gebied van onderwijs
  • Maximaal bedrag per schoolplein: €10.000,00
  • Maximaal 70% van de subsidiabele kosten

Wat kan idverde voor u betekenen?

Als regionale specialist van de groene buitenruimte worden wij erg enthousiast van dit initiatief. Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van subsidieaanvragen, ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groene schoolpleinen. Hierdoor realiseren wij niet alleen groene schoolpleinen die voldoen aan de wensen en behoeften van de school, kinderen en ouders, maar zorgen wij door onze geïntegreerde benadering ook voor duurzame, veilige, toegankelijke en multifunctionele schoolpleinen. Schoolpleinen waar de kinderen en medewerkers het beste uit elkaar halen.

Brochure Groener leren

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw kinderdagverblijf, basisschool of IKC? Download dan onze brochure Groener leren.

Download brochure
Square_Brochure_groener-leren@2x

Een greep uit onze gerealiseerde projecten in Noord-Brabant

Drie groene pleinen, één groene visie
IKC De Avonturier (Vught)
Ontwerp en aanleg groen schoolplein
Basisschool Troubadour (Eindhoven)
Ontdekken en bewegen op het groene schoolplein
Aanleg twee nieuwe groene schoolpleinen
KBS De Spoorzoeker (Breda)
Aanleg 150ste schoolplein van de toekomst
Bbasisschool de Bibit, de Sporckt en kinderopvang Teddybeer (Tilburg)
Aanleg groen schoolplein
K.B.S. de bolster (Gilze)

Speelconcept idverde

Wij hebben op basis van onze jarenlange ervaring en in samenwerking met professionals uit de speelbranche een eigen speelconcept ontwikkeld: Spelen in ’t groen. Wij kunnen u in het gehele concept ontzorgen dankzij de bundeling van kennis en kunde. In ons speelconcept staan kinderen centraal. Ons speelconcept is zo opgezet dat scholen er direct mee aan de slag kunnen. We maken er bovendien een superleuk avontuur van om een schoolplein om te vormen tot een groeiende leeromgeving. Leerlingen bepalen namelijk mee hoe hun speelterrein eruit komt te zien. Samen bepaalt u welke waarden uw schoolplein uitstraalt.

Spelen in t groen
Lees meer over de mogelijkheden

Wilt u meer weten over groene schoolpleinen of de subsidieregeling?

Dick van Rooij - website
Dick van Rooij

Productmanager Spelen, idverde Realisatie
T: 06 45 40 23 62