• Home
  • Laatste nieuws
  • Aeres MBO Almere en idverde NL zetten zeil richting een circulaire toekomst met ‘Sail for the Future’ project
Nieuws
Lonneke web
Lonneke Tetteroo

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 82 48 25 56

16 april 2024

Aeres MBO Almere en idverde NL zetten zeil richting een circulaire toekomst met ‘Sail for the Future’ project

idverde NL is met trots partner van ‘Stad van de Toekomst’. In dit samenwerkingsproject worden krachten gebundeld met Aeres MBO Almere, de gemeente Almere, en diverse bedrijven en instellingen. Onze gezamenlijke ambitie? Het opleiden van de volgende generatie beheerders voor een duurzame stedelijke omgeving. Studenten, docenten en medewerkers van diverse disciplines zijn direct betrokken bij het vormgeven van groene, leefbare steden.

Project ‘Sail for the Future’

Een waardevol onderdeel van dit samenwerkingsproject is ‘Sail for the Future’. Een groep van veertig studenten, young professionals en docenten zal een week lang op een zeilboot verblijven waar zij zich buigen over een actueel duurzaamheidsvraagstuk: “Wat komt er kijken bij de transitie naar een circulair, duurzaam bedrijf?” Deze unieke setting bevordert niet alleen de samenwerking tussen jongeren en het bedrijfsleven, maar stimuleert ook innovatief denken aan boord van een zeilschip.

Sail for the future
Sail for the future_zeilboot

Casus

De casus die idverde NL heeft aangedragen aan de studenten, betreft de EMVI-belofte die idverde NL heeft geformuleerd voor een groot project in Rotterdam. In het vierde kwartaal van 2025 zal idverde NL alle grijze reststromen (niet-organische materialen die vrijkomen binnen dit contract) circulair verwerken. Dit betekent dat alles van grofvuil tot intern bedrijfsafval een tweede leven krijgt. Voor de reststromen buiten haar invloed wordt in 2026 gestreefd naar een verwerking die minimaal één trede duurzamer is dan de meting in 2021, gebaseerd op de Ladder van Lansink.

Samen met young professionals werken we aan duurzame omgevingen!

Als organisatie ziet idverde NL enorme meerwaarde in het werken met young professionals vanwege hun vernieuwende visie op innovatieve oplossingen in onze groene leef- en werkomgeving. Vanuit idverde NL is Kyra Reumerman, adviseur bij idverde Advies en projectleider van dit project. Zij is vanuit de organisatie de trekker van deze ambitie én young professional bij idverde NL. Met ‘Sail for the Future’ versterkt idverde NL haar missie om niet alleen groene, maar ook circulaire en duurzame stedelijke omgevingen te creëren. Samen met Aeres MBO Almere en onze andere partners, zetten we vol vertrouwen de zeilen bij richting een duurzamere toekomst.

Sail for the future_zee
Lonneke web
Lonneke Tetteroo

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 82 48 25 56
E: lonneke.tetteroo@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws