Nieuws
Marc Lansink
Marc Lansink

Vestigingsmanager, idverde Bomendienst
T: 06 20 96 10 80

10 juli 2023

Bomen (beter) bestand tegen weersomstandigheden

Vorige week is Noord- en Zuid-Nederland getroffen door storm Poly waarbij er in een aantal plaatsen forse schade is aangericht, daarbij zijn bomen gesneuveld. Bomen zijn waardevol, voor het aangezicht van het dorp of de stad, maar zeker ook vanuit het perspectief van de baten die ze leveren. Denk aan het voorkomen van hittestress, CO2 afvang, wateropvang en verkoeling. Vanuit idverde Bomendienst denken onze experts graag mee over de uitdagingen waar uw gemeente momenteel voor staat. We hebben kennis over het verbeteren van de groeiplaats, om bomen beter bestand te maken tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarnaast kunnen we ondersteunen met Tree Motion Sensors en de Trekproef om onderzoek te doen naar de stabiliteit en veiligheid van uw bomen in de gemeente.

Groeiplaatsverbetering

Bomen zijn waardevol en het is dan ook belangrijk om deze te behouden. Een optimale groeiplaats draagt hieraan bij aan stimuleert een goede groei, ook in perioden van droogte en zorgt ervoor dat bomen stevig kunnen wortelen. Dat houdt ze tot in lengte van jaren stabiel. Er zijn diverse effectieve maatregelen om optimaal profijt te hebben van de meerwaarde van bomen!

Tree Motion Sensors

Met behulp van sensoren is het mogelijk om het gedrag van een boombeweging inzichtelijk te maken om de stabiliteit van de boom te bepalen. Belangrijke informatie om het risico op een windworp te verkleinen!

Trekproef

In aanvulling op het Tree Motion Onderzoek is het ook mogelijk om te meten of wortels van de boom voldoende stabiliteit geven. Dit onderzoek kan gedaan worden met Tree Kinetics (trekproef) en geeft, naast inzicht in de stabiliteit van de boom, ook data t.a.v. de breukvastheid van een boom. Dit is belangrijk om onveilige situaties, zoals het omvallen van bomen bij stormachtig weer, te kunnen voorkomen.

Afbeelding 1

Onze experts staan voor uw klaar

Heeft u twijfels over de stabiliteit of breukvastheid van de bomen in uw gemeente? Of wilt u weten hoe u de groeiplaats van uw bomenbestand optimaliseert? Schroom niet om contact op te nemen. Wij vertellen u hier graag meer over.

Brochure idverde Bomendienst

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden die idverde Bomendienst u kan bieden? Download dan onze brochure.

Brochure idverde Bomendienst
Square_Brochure_bomen-voor-groener-leven@2x-540x330-c
Marc Lansink
Marc Lansink

Vestigingsmanager, idverde Bomendienst

T: 06 20 96 10 80
E: marc.lansink@idverde.nl

“Actief zijn over de volle breedte van het vakgebied, van beleid tot verplanten, draagt bij aan een groenere, boomrijke omgeving.”

Laatste nieuws

Meer nieuws