• Home
  • Laatste nieuws
  • BTL wederom erkend als inclusief ondernemer; PSO-certificaat verlengd op de hoogste trede
Nieuws
Bianca Senssen
Bianca Senssen

KAM Coördinator, idverde Nederland
T: 0411 60 20 36

11 mei 2018

BTL wederom erkend als inclusief ondernemer; PSO-certificaat verlengd op de hoogste trede

Al sinds 2014 is BTL Realisatie in het trotse bezit van het PSO-certificaat, trede 3. Dit certificaat staat voor Sociaal Ondernemen. En sociaal ondernemen dat doen we binnen BTL! Onlangs zijn wij opnieuw gecertificeerd voor de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Prestatieladder Socialer Ondernemen

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door TÜV blijkt dat BTL op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Door socialer te ondernemen groeien we naar een inclusievere samenleving toe. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3.

Audit

Tijdens de audit is getoetst of wij voldoen aan de eisen die zijn gesteld op het gebied van: Passend werk, Integratie, Functioneren en ontwikkeling, en Begeleiding. Op de eerste dag is inzichtelijk gemaakt bij welke vestigingen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

De volgende dag heeft de auditor vestiging Bruinisse bezocht om te horen hoe zij passend werk aanbieden aan medewerkers uit de PSO-doelgroep, en hoe de integratie op de werkvloer en binnen de hele BTL-organisatie wordt opgepakt. Ook is gekeken of er extra begeleiding wordt gegeven als dat nodig is, medewerkers zich kunnen ontwikkelen binnen BTL en of zij een functioneringsbeoordeling krijgen. Tot slot heeft de auditor een projectbezoek afgelegd en is zij in gesprek gegaan met de PSO-medewerkers om te horen hoe zij het zelf vinden om voor BTL te werken.

De verlenging van het certificaat is een mooi resultaat waarmee we weer twee jaar vooruit kunnen!

PSO-certificaat
De auditor van PSO in gesprek met de doelgroepmedewerkers.
Bianca Senssen
Bianca Senssen

KAM Coördinator, idverde Nederland

T: 0411 60 20 36
E: bianca.senssen@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws