Nieuws
Roeland Pullen Tijdelijk
ing. Roeland Pullen

Adviseur Dak- en Gevelgroen, idverde Realisatie
T: 06 51 42 42 13

09 december 2020

Dakbegroeiing bij TU Delft

De TU Delft campus heeft een oppervlak van ruim 161 hectare en behoort hiermee tot één van de grootste universiteitscampussen ter wereld. De campus heeft een groen en parkachtig karakter en er staan vele tientallen gebouwen. De afgelopen maanden zijn diverse daken van deze gebouwen op gerenoveerd en gelijk verduurzaamd met onder andere dakbegroeiing.

Na uitgebreide inspectie van BDA Dakadvies dit voorjaar, bleek dat de dakbedekkingsconstructies van deze gebouwen sterk verouderd waren. Renovatie door middel van het verwijderen van de volledige dakconstructie en het aanbrengen van een nieuw dakbedekkingssysteem met verbeterde isolatiewaarde was dan ook noodzakelijk. Afgelopen zomer en najaar is BOKO Dakdekkersbedrijf uit West-knollendam gestart met de dakwerkzaamheden.

De kans om de gebouwen direct met de renovatie te vergroenen is goed aangepakt. Zo zijn de daken deels voorzien van zonnepanelen en dakbegroeiing. Totaal is ca. 4.000 m2 van het dakoppervlak door idverde NL voorzien van begroeiing wat uit diverse soorten Sedum (vetplanten) bestaat. De hogere daken zijn in verband met de windbelasting voorzien van voorgekweekte sedummatten. De lagere daken zijn daarentegen voorzien van losse individueel aangeplante sedumplanten en waardoor meer variatie in soorten wordt verkregen.

Aangezien er dagelijks circa 27.000 mensen verblijven op de campus en overlast tijdens de werkzaamheden tot een minimum beperkt moest zijn, moesten de werkzaamheden in nauw overleg met de technische dienst van de TU Delft gepland worden. Dit alles is goed gelukt en met de werkzaamheden is de TU Campus weer een stukje groener geworden. De daken koelen in de zomer, bufferen water jaarrond, bieden leefruimte en voedsel voor insecten en vogels en wekken energie op. Wat een meerwaarde!

Brochure Groener bouwen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bouwproject? Download dan onze brochure Groener bouwen.

Download brochure
Square_Brochure_groener-bouwen@2x
Roeland Pullen Tijdelijk
Roeland Pullen

Adviseur Dak- en Gevelgroen, idverde Realisatie

T: 06 51 42 42 13
E: roeland.pullen@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws