Ecologisch onderzoek Gulbergen
Op aanvraag van Metropoolregio Eindhoven wordt er door idverde Advies, vestiging ‘s-Hertogenbosch ecologisch onderzoek gedaan in het gebied rondom Gulbergen in Nuenen...
Daktuin, Essentaksterfte, Iepziekte, Kastanjebloedingsziekte, Verplanten, Groeiplaats, Schoolplein, Zorgtuin, Sportveld, Treegator, Speeltuin
idverde staat voor hoogwaardige en specialistische kennis. De klanten waarderen idverde vanwege de specialistische kennis. Onze expertises zijn ondergebracht in onze 3 werkmaatschappijen die elkaar perfect aanvullen. Selecteer hiernaast de expertise waar u meer over wilt weten.
Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36
Bedankt voor uw aanvraag.
Onze expert neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.
De provincie Zuid-Holland heeft 31 augustus besloten om het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland uit te breiden met zes locaties, waaronder De Groenzoom. Hiermee zijn ook recreatie-, agrarisch en weidevogelgebied onderdeel van het Bijzonder Provinciaal Landschap. In het Bijzonder Provinciaal Landschap is aandacht voor duurzame landbouw, versterking van natuurwaarden, recreatie en klimaat. Het behoud van deze gebieden is van groot belang in het sterk verstedelijkte landschap.
De Groenzoom wordt vanaf 2016 beheerd, onderhouden en ontwikkeld door Beheercombinatie De Groenzoom. Deze combinatie bestaat uit idverde Realisatie en Groenaannemingsbedrijf Punt. idverde Advies verzorgt namens de beheercombinatie de ecologische begeleiding.
Beheercombinatie De Groenzoom organiseert regelmatig activiteiten om natuur- en recreatiegebied De Groenzoom onder de aandacht te brengen. Zo ook tijdens het grootste landelijke evenement: Natuurwerkdag. Dit jaar (5 en 6 november 2021) wordt het thema biodiversiteit onder de aandacht genomen. De activiteiten zijn dan ook op gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van planten en dieren. Op 6 november organiseert De Groenzoom diverse activiteiten waar kinderen en volwassenen aan deel kunnen nemen, zoals bijvoorbeeld het knotten van wilgen. Wilgen worden regelmatig onderhouden. De takken (knotten) van deze bomen groeien te snel, waardoor de boom zwaar wordt en uit elkaar kan scheuren. Om dit te voorkomen worden de bomen twee tot drie keer per jaar geknot. Alle uitlopers worden verwijderd, een verdikte knot blijft op de stam over.
Bij voorkeur worden niet alle bomen in een gebied tegelijk gedaan, maar gefaseerd. Zo blijven er voldoende schuilplaatsen, voedsel en voortplantingsmogelijkheden beschikbaar voor tal van dieren. Ook groeien op knotwilgen diverse soorten varens, mossen en korstmossen. Van de twijgen wordt een vlechtscherm gemaakt. Het materiaal wordt zo opnieuw benut.
In het gehele land zijn er ruim 500 verschillende activiteiten. Lijkt het je leuk om mee te werken? Bekijk dan of er in de buurt een activiteit is waar je aan kunt deelnemen.
Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl