Nieuws
Wilco van Heerewaarden 244x244
Wilco van Heerewaarden

Vestigingsmanager, idverde Advies
T: 06 23 51 93 37

12 september 2018

Discussieer mee over de waarde van groen

Of het nou gaat om een stadspark, woonwijk, afvalberg of zorginstelling: groen geeft meerwaarde aan elke buitenruimte en dat weten we allemaal. Toch valt hier vaak nog een optimalisatieslag te maken die nog door te weinig mensen wordt gezien. Door berekeningen van de waarde van groen om te zetten in concrete groene maatregelen wordt stedelijk groen optimaal ingezet. Het resultaat: een buitenruimte die opbrengsten genereert.

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte op 26 en 27 september staat in de stand van BTL Advies (standnummer 2.1.15) de waarde van groen in de praktijk centraal. Bekijk hieronder het programma en discussieer mee!

BTL Advies houdt zich intensief bezig met het vertalen van inzichten over de waarde van groene ingrepen naar concrete verbetermaatregelen. Hiervoor worden de inspanningen van  drie modellen gecombineerd: de door TEEB-stad tool, de Atlas Natuurlijk Kapitaal en i-Tree ECO verzamelde gegevens. Het doel is om dit steeds uit te breiden met de meest actuele input. Hiermee kan met berekeningen voor zowel bestaande als te ontwikkelen locaties de optimale maatschappelijke waarde benaderd worden én aangegeven worden welke groene maatregelen nodig zijn om die waarde te bereiken.

Mieke Latijnhouwers,  projectleider Tuin- & Landschapsarchitectuur BTL Advies:  “Op gevoel ontwerpen we natuurlijk altijd al voor een groenere en leefbare omgeving. Maar door de groene ingrepen concreet af te stemmen op de optimale maatschappelijke waarde kunnen we nu aantonen dat de aanleg van ons ontwerp niet alleen geld kost maar daadwerkelijk ook opbrengsten genereert!”

VOR_Aankondigingcasussen_1080

Programma woensdag 26 september

10.30-11.00 | Sessie 1: S&L-Zorg Bergen op Zoom
Lambertijnenhof is een zogenaamde ‘zorgwijk’ van stichting S&L Zorg. Hier wonen, leven, werken en recreëren ruim 150 cliënten met een lichte tot zware verstandelijke beperking. Hoe voegt de nieuwe inrichting waarde toe aan de zorg en S&L Zorg als terreineigenaar?
Discussievoorzitter: Mieke Latijnhouwers | Gast: Peter van Helmond (S&L Zorg)

15.30-16.00 | Sessie 2: Thomas van Aquinostraat Tilburg
Gemeente Tilburg zet met de duurzame herinrichting van de wijk hoog in op klimaatadaptatie, biodiversiteit en sociale cohesie. Wat is de toegevoegde maatschappelijke waarde van de nieuwe inrichting en wie profiteert daarvan in deze wijk in de stad Tilburg?
Discussievoorzitter: Mieke Latijnhouwers | Gast: Robbert van Oppenraaij (Van Gelder

Programma donderdag 27 september

Donderdag 27 september 10.30-11.00 | Sterrenburgpark Dordrecht
Samen met gemeente Dordrecht en de HAS Hogeschool onderzocht BTL Advies de afgelopen drie jaar hoe de resultaten van abstracte berekeningen kunnen worden vertaald naar concrete groene verbetermaatregelen in het Sterrenburgpark. Op welke wijze zijn stakeholders maximaal betrokken bij de (maatschappelijke) baten van de herinrichting van hun stadspark?
Discussievoorzitter: Wilco van Heerewaarden| Gast: Bertus van de Vegt (Gemeente Dordrecht)

Donderdag 27 september 15.30-16.00 | Voormalige vuilstort Vlagheide
In een samenwerkingsverband van ruimtelijke specialisten werkt BTL Advies samen met Afvalzorg en lokale bedrijven aan een nieuw initiatief voor de Vlagheide-berg. Hoe leidt een groene exploitatie tot een nieuwe gebiedsimpuls en kunnen we in dit proces de kansen benutten en risico’s beheersen?
Discussievoorzitter: Wilco van Heerewaarden| Gast: Erik Kuiper (Afvalzorg)

Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten bij een van de sessies? Aanmelden kan via deze link.

Wilco van Heerewaarden 244x244
Wilco van Heerewaarden

Vestigingsmanager, idverde Advies

T: 06 23 51 93 37
E: wilco.v.heerewaarden@idverde.nl

“Mijn missie is zowel klanten als collega’s inspireren: GROEN laat jou en je project groeien!”

Laatste nieuws

Meer nieuws