• Home
  • Laatste nieuws
  • Een groen uiterlijk voor nieuwbouwwoonproject De Gebroeders in Eindhoven
Nieuws
© Ten Brinke
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36

12 november 2021

Een groen uiterlijk voor nieuwbouwwoonproject De Gebroeders in Eindhoven

idverde Realisatie, vestiging Veldhoven heeft dinsdag 2 november jl. een contract getekend bij opdrachtgever Ten Brinke, voor de aanleg van het groen bij het nieuwbouwwoonproject De Gebroeders in Eindhoven. De Gebroeders bestaat uit twee nieuwbouwcomplexen van in totaal 188 woningen. idverde Realisatie gaat de buitenruimtes en groene daken realiseren. De groene inrichting zal zorgen voor een mooie uitstraling en betere waterberging. Als alles volgens planning verloopt wordt het project medio juli 2022 opgeleverd.

De Gebroeders

De Gebroeders bestaat uit twee woonlocaties; de Willem en de Lodewijk. Tussen de twee gebouwen in bevindt zich een kruispunt, wat maakt dat ze aan dezelfde weg liggen. Hier komt dan ook de naam De Gebroeders vandaan (oftewel de broertjes). De Willem en de Lodewijk krijgen beide een andere vormgeving, maar zijn toch één uitstraling.

Aandeel idverde Realisatie

Momenteel bevindt het bouwproject zich in de ruwe afrondende fase en is Ten Brinke bezig met de afbouw. Wanneer de buitengevels klaar zijn start idverde Realisatie met de invulling van de groene buitenruimtes. Denk aan de openbare groenstroken, binnentuinen en de aanleg van de parkeergelegenheid tussen de Willem en de Chinese supermarkt. Naast deze werkzaamheden heeft onderaannemer Oranjedak, idverde Realisatie gevraagd om de groene daken te realiseren.

Groene daken

Wanneer er veel regen valt, ontstaan er problemen met de afvoer van het regenwater. De buitenruimtes van de nieuwbouwwoningen, worden daarom volledig ingericht met groene componenten. Maar ook de dakbedekking wordt meegenomen. Door groene daken te realiseren en een afwateringssysteem te plaatsen, vangen de daken het regenwater op. Dit zorgt voor een betere waterberging.

Art impressions gemaakt door Ten Brinke

© Ten Brinke
© Ten Brinke
© Ten Brinke
© Ten Brinke
© Ten Brinke
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland

T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws