Nieuws
28 september 2021

Een groene zorgomgeving heeft de toekomst

Een groene en natuurlijke omgeving doet iets ‘magisch’ met mensen. Zeker in de zorg, waar het draait om welzijn en gezondheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat groen hierop een positieve bijdrage heeft. Zeker als de groene buitenomgeving op de juiste manier is ingericht en aangekleed. Kortom: de zorgtuin is in opkomst.

Productmanager Zorg Peter Engering van idverde onderschrijft dit: “Mensen worden beter en gelukkiger van groen.” Daarom helpt hij bij het slim inrichten van een zorgtuin of buitenruimte. Passend bij de zorgvraag van de cliënten en bewoners. Hierbij trekken ze samen op met patiënten en cliëntenraden.

In het e-magazine van NCZ (najaar 2021) vertelt Peter Engering meer over de waarde van groene voor de zorg, ons zorgconcept en welke kansen cliëntenraden bij nieuwe plannen voor een groene inrichting van de buitenruimte. Het hele artikel kunt u online lezen op de website van NCZ (pagina 4 en 5).

Zorgconcept idverde

idverde weet alles over groen als therapie of middel om de zorg te ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat u ook alles uit uw groene omgeving haalt, hebben wij een zorgconcept ontwikkeld. Hierin hebben we alle mogelijkheden van gezond groen naar praktische oplossingen vertaald. Op deze manier zorgen we dat groen rondom uw zorglocatie(s) daadwerkelijk zorgt voor ontspanning, afleiding, veiligheid, verbinding, geluidreductie, fijne geuren en kleuren, luchtzuivering en stressvermindering.

Schema zorgconcept
Meld u nu aan!

Brochure Groener zorgen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw ziekenhuis, zorginstelling of zorgcomplex? Download dan onze brochure Groener zorgen.

Download brochure
Groener-Zorgen
Overzicht - Een groene zorgomgeving heeft de toekomst

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws