Nieuws
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36

23 december 2021

Een nieuwe tiny forest in het Genderpark Eindhoven

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen van basisschool De Troubadour onder begeleiding van IVN Natuureducatie en idverde een tiny forest (ook wel mini bos genoemd) aangelegd in het Genderpark in Eindhoven. Zo’n 600 jonge bomen en struiken kleuren het genderpark straks groener. Het tiny forest bestaat uit een dichte en gevarieerde begroeiing, welke bijdraagt aan een betere biodiversiteit in de stad.

Het tiny forest wordt voorzien van 25 verschillende soorten bomen en struiken, waardoor het insecten en vogels zal aantrekken. De soorten die o.a. zijn uitgekozen zijn verschillende kersenbomen, linden, berken, beuken, eiken, meidoorn en een hazelaar. ‘’De kinderen van basisschool De Troubadour hebben geweldig meegeholpen met het planten van de bomen’’, vertelt Harry van Heeswijk (vestigingsmanager bij idverde Realisatie, vestiging Veldhoven). In de middag kwam wethouder Rik Thijs langs om het bord te onthullen met de naam die de kinderen zelf bedacht hebben; Genderwonderwoud. ‘’Het was een zeer geslaagde dag!’’, Aldus van Heeswijk.

In het voorjaar kunnen de kinderen van basisschool De Troubadour leren over de natuur in het groen, door tiny forest Groenwonderwoud te gebruiken als buitenleslokaal.

Genderpark 1080
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland

T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws