Nieuws
08 juni 2020

Eerste bedrijf plant Tiny Forest op eigen terrein

Het Weerter bedrijf Lister Buildings heeft tien parkeerplaatsen omgetoverd tot een groene oase met daarop 380 jonge boompjes. Samen met IVN en BTL legden zij in april een Tiny Forest met buitenwerkplek aan. Werknemers kunnen nu op enkele meters van hun kantoor buiten werken, overleggen en pauzeren. Een primeur in Europa en de start van een partnership tussen Lister Buildings en IVN.

Elke nieuwe buurt zijn eigen minibos

Het Tiny Forest is de start van een meerjarige samenwerking tussen IVN Natuureducatie en Lister Buildings. Lister Buildings heeft de ambitie om in elke nieuwe woonwijk die zij bouwen, een Tiny Forest te planten. Stefan van den Brink, CEO van Lister Buildings, is lovend over de dichtbegroeide bosjes: “Een Tiny Forest leent zich uitstekend om groen terug te brengen in de bebouwde omgeving. Naast de toename van vlinders, vogels, bijen en andere kleine zoogdieren, is het een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Dat maakt een Tiny Forest een belangrijk onderdeel van onze visie op natuur- en sociaalinclusieve leefomgevingen.”

Daan Bleichrodt, projectleider Tiny Forest bij IVN, is trots op de samenwerking: “Lister Buildings is intrinsiek gemotiveerd om wijken te bouwen die de natuur en biodiversiteit stimuleren. Dit partnership draagt direct bij aan onze missie om mens en natuur te verbinden. Dat doen wij door het ontwikkelen en beleefbaar maken van natuur dichtbij. In de buurt, op school en in de tuin. Hopelijk volgen meer bedrijven dit voorbeeld, en planten ze een minibos op eigen terrein.”

Groen doet goed

Naar buiten en de natuur in gaan zorgt voor minder stress. Het grootste rustgevende effect vindt plaats in de eerste vijf minuten dat we ons in de natuur bevinden. Bovendien zorgt de natuur dat we creatiever zijn, ons probleemoplossend vermogen verbetert en we ons beter en langer kunnen concentreren. Een Tiny Forest is dus niet alleen goed voor de natuur, maar heeft ook een flinke meerwaarde voor werknemers.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor insecten en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. Een Tiny Forest in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar.

Afbeelding: Lister Buildings

Nieuws - Overzicht - Eerste Tiny Forest op eigen terrein

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws