Persbericht
20 maart 2019

Eerste Tiny Forest in Weert aangeplant

Leerlingen van groep 5 en 6 van Brede school Moesel hebben vrijdag 15 maart het eerste Tiny Forest in Weert aangeplant. Ze deden dit samen met de buurtvereniging, Gemeente Weert, buurtbewoners, BTL en IVN Natuureducatie. Het minibos is vlakbij de school geplant. Gedeputeerde Hubert Mackus en wethouder Geert Gabriëls plantten de eerste boom én onthulden het bord met de naam: Tiny Forest Moesel.

Tiny Forest Moesel

Wethouder Geert Gabriëls: “Wauw, wat een enthousiasme vandaag. En wat een geweldige samenwerking tussen school, buurt, gemeente, provincie Limburg als mede financier en IVN. Ik ben ongelooflijk trots, met name op de kinderen die vandaag deze bomen geplant hebben. Weert wil meer groen. Met dit Tiny Forest is Weert ruim 600 bomen rijker met 32 verschillende inheemse soorten. Dat helpt in het opvangen van de klimaatverandering. Groen neemt CO2 op, zorgt voor zuurstof en helpt de effecten van wateroverlast en droogte op te vangen. En groen draagt bij aan een fijne leefomgeving en biodiversiteit. Daarom is het fantastisch dat we samen met de kinderen van Moesel ons eerste Tiny Forest aanplanten! Een groene ontmoetingsplek in de wijk waar kinderen leren over de natuur!”

Elke buurt zijn eigen mini bos

De komende twee jaar wil IVN Natuureducatie minimaal 100 Tiny Forests realiseren in Nederland. Want de minibossen vormen niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook een gezonde verblijfplaats voor mensen. Kinderen leren in het ‘buitenlokaal’ over de natuur en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek. De bossen stimuleren biodiversiteit en bieden ook kansen om klimaatproblemen tegen te gaan. Voor meer info, klik hier.

Tiny Forest Weert

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws