• Home
  • Laatste nieuws
  • Haarlem weer stukje groener geworden tijdens de Nationale Boomfeestdag!
Nieuws
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

18 maart 2019

Haarlem weer stukje groener geworden tijdens de Nationale Boomfeestdag!

Tijdens de recente boomfeestdag hebben leerlingen van de Bernardusschool verschillende bomen aangeplant in de Slachthuisbuurt. Onlangs zijn gloednieuwe appartementen gebouwd, maar ook de buitenruimte was toe aan een herinrichting. Dankzij het plantwerk van de leerlingen op 13 maart kijken de nieuwe bewoners nu uit op een groen ‘bos’.

Goed voor mens en dier

Meer dan 250 gemeenten nemen ieder jaar deel aan de boomfeestdag. Zo’n 10.000 kinderen planten tijdens die dag 200.000 bomen en struiken! Onder begeleiding van NME Haarlem, Heijmans Infra Noordwest en BTL Realisatie hebben 50 leerlingen uit groep 5 van de Bernardusschool dit jaar ‘hun boompje bijgedragen’. Op deze dag zijn in totaal 16, van de in totaal 39 stuks, essen en zomereiken aangeplant in de Slachthuisbuurt. Wethouder Snoek heeft de eerste schop in de grond gezet. Als bedankje kregen alle leerlingen groeipapier met een bloemenmengsel, een vlindermengsel en een bijenmengsel. Samen met de flessebroes (gietertje voor op een waterflesje) kunnen de kinderen aan de slag met groen in hun eigen tuin!

Boomplantdag - Haarlem 2

Ontspanning en rust in het groen

De aangeplante bomen maken deel uit van de totale gereconstrueerde omgeving van de nieuwe appartementen. Hier heeft Heijmans het grondwerk, de riolering, de bestrating en het asfalt van de wandelpaden verzorgd. Ook is er door hen een waterpartij aangelegd (vijver met aansluiting op de sloot). BTL heeft de bomen geplant, verplant, (oever)beplanting gezet en gras ingezaaid.

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws