Nieuws
Ron Schraven - 2020
Ron Schraven

Hoofd Boomziekten & Aantastingen, idverde Bomendienst
T: 06 20 96 31 62

15 juni 2021

idverde Bomendienst lanceert digitale boomziektenkalender kwartaal 3

Bomen zijn onmisbaar voor ons leefklimaat. Ze geven beschutting, zorgen voor sfeer, de lucht wordt schoner en de temperatuur in steden worden aangenamer. Maar ook de wortels onder de grond zijn belangrijk voor de waterhuishouding in steden en dorpen. Bomen brengen de bebouwde omgeving tot leven en vormen de ruggengraat van ons landschap. Duurzaam en efficiënt boombeheer vraagt daarom om een nauwkeurige en planmatige aanpak. Elke dag van het jaar heeft zijn eigen aandachtspunten als het gaat om ziektebeheersing, aantastingen en verzorging van bomen.

Boomziektenkalender kwartaal 3

idverde Bomendienst is de specialist voor uw boomspecifieke vraagstukken. Op alle dagen van het jaar geven wij advies en verzorging aan bomen, om ziekte en aantastingen te voorkomen. Om een handje te helpen wanneer welke verzorging nodig is introduceert idverde Bomendienst de boomziektenkalender van kwartaal 3. Via de kleurenkaart in de kalender ziet u direct op welke boomziekten of -aantasting u alert moet zijn en wat er moet worden gedaan.

Floreren

21 juni is de officieel start van de zomer. Het groen staat in deze tijd van het jaar volop in bloei. Afhankelijk van het weer maken de bomen zich klaar om te floreren. Omdat het dit jaar in mei pas warmer is geworden, floreren de bomen dit jaar wat later dan voorgaande jaren. Een goede monitoring van de bomen is daarom van belang. Benieuwd welke bomen in juni, juli en augustus extra aandacht nodig hebben? Download hieronder de boomziektenkalender van kwartaal 3.

Boomziektekalender Q3

Wilt u meer weten over boomziekte en -aantastingen in kwartaal 3? Download dan onze kalender.

Download brochure
test test
Ron Schraven - 2020
Ron Schraven

Hoofd Boomziekten & Aantastingen, idverde Bomendienst

T: 06 20 96 31 62
E: ron.schraven@idverde.nl

“Kennis verbinden met de praktijk is waar wij de meerwaarde vinden en toepassen.”

Laatste nieuws

Meer nieuws