Nieuws
01 september 2021

idverde NL sluit zich aan bij netwerk Amsterdam Rainproof

Vanaf 1 september maakt idverde NL onderdeel uit van het netwerk van Amsterdam Rainproof. Een netwerk van organisaties en experts die zich inzetten voor het regenbestendig maken van onze hoofdstad. Als toonaangevende en landelijke speler binnen de groensector wil idverde NL, door middel van deze aansluiting, hier een bijdrage aan leveren.

Steeds vaker krijgen we te maken met enorme hoosbuien. Deze hoosbuien veroorzaken schade en veel overlast. Vooral in grote steden met veel gebouwen en asfalt is er weinig ruimte om al het regenwater op te vangen. Amsterdam Rainproof wil samen met de Amsterdammers en het netwerk van experts Amsterdam transformeren tot een stad die slim hoosbuien naar z’n hand zet en juist gebruik maakt van het regenwater.

Groen maakt Amsterdam rainproof

idverde NL weet als specialist op het gebied van advies, ontwerp, aanleg en onderhoud van de groene buitenruimte hoe belangrijk en essentieel een groene inrichting is voor een klimaat- en toekomstbestendige stad. Ook in Amsterdam heeft idverde NL al diverse projecten gerealiseerd die een bijdrage hebben geleverd aan het regenbestendig maken van de hoofdstad. Zo zijn er verschillende groene daken aangelegd bij zowel nieuwbouwprojecten als op bestaande daken, is het nieuwe Houthavenpark groen ingericht en zijn er boombunkers aangelegd voor de bomen in de buurt van het Station Amsterdam Centraal. Op deze manier krijgen de bomen alle ruimte om te groeien om daarmee een belangrijk rol te kunnen spelen bij de opvang van regenwater.

Samen werken aan groenblauwe oplossingen

De aansluiting bij het netwerk van Amsterdam Rainproof is voor idverde NL een mooie stap. Simon Bos, Commercieel Directeur bij idverde NL: “Amsterdam Rainproof geeft ons een platform waar wij onze kennis en ervaring nog beter kunnen delen. Het biedt extra kansen om met onze groenblauwe oplossingen de hoofdstad verder klimaat- en toekomstbestendig te maken. Een win-win situatie.”

Ook Amsterdam Rainproof is zeer verheugd over de deelnamen van idverde NL. “De visie van idverde op groenblauwe oplossingen is echt een meerwaarde voor het netwerk. Jullie combinatie van expertises is vernieuwend en de innovatiekracht daarachter belangrijk in de klimaatadaptatie opgave. Wij zien uit naar de samenwerking!”

Een greep uit onze Amsterdamse projecten

Aanleg van een kleurrijke daktuin
Rijswijkstraat
Aanleg en groene inrichting openbaar park
Houthavens
Realisatie van twee grote daktuinen op de Zuidas
Gershwin Brothers
Aanleg van boombunkers
Amsterdam Centraal
Overzicht - Nieuws - Deelname Amsterdam Rainproof

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws