Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

03 augustus 2021

idverde NL verwelkomt de RECO eTrac

In de markt van groenonderhoud is er een toenemende vraag naar emissieloze machines. Royal Reesink dochterbedrijven Jean Heybroek en Motrac Industries, hebben daarom hun krachten en expertise gebundeld. Het resultaat: een volledig elektrisch aangedreven werktuigdrager, de ‘RECO eTrac’, die onlangs is geïntroduceerd. idverde NL mag zich een van de vijf trotse eerste gebruikers noemen.

De Agterberg Bedrijven, Dolmans Landscaping Group, Krinkels B.V., de gemeente Den Haag én idverde NL hebben als eerste bedrijven hun naam verbonden aan de RECO eTrac. Zij waren al in een zeer vroeg stadium overtuigd van de voordelen en het belang van de RECO eTrac en nemen de elektrische werktuigdrager in de eerste helft van 2021 als eersten in gebruik. Gefeliciteerd met deze belangrijke stap richting een emissievrije toekomst.

Afbeelding website

Wat was voor idverde NL de belangrijkste reden om te kiezen voor de RECO eTrac?

Marc Bolier (Managing Director idverde NL): “We helpen klanten in heel Europa om de wereld te verbeteren door groene ruimtes te creëren en te onderhouden en geven hierbij topprioriteit aan de bescherming van onze planeet. We investeren daarom o.a. in duurzame technologie en innovaties voor duurzame oplossingen. De RECO eTrac sluit hier perfect bij aan; het is een gebruiksvriendelijke duurzame machine, waarmee je een volledige werkdag aan de slag kunt. Daarnaast werken we al jaren met Jean Heybroek samen en we weten dat we op hen kunnen bouwen voor kwaliteit en service.”

Net zo krachtig als diesel

De markt vraagt om elektrisch aangedreven gereedschappen en machines die net zo krachtig zijn als de dieselvarianten, maar een betere ergonomie hebben voor de gebruiker, beter zijn voor de leefomgeving én waarmee je een volledige dag kunt werken. Elektrisch is duurder in aanschaf dan een met brandstof aangedreven variant, maar rendeert vrij snel. Afhankelijk van de technische levensduur is het break-evenpunt bij een elektrische machine na vierenhalf jaar bereikt.

Hoe past de RECO eTrac in de duurzame doelstellingen van idverde?

“De idverde groep heeft een missie te vervullen, waarbij de bescherming van de planeet en duurzame ontwikkeling enorm belangrijk zijn”, aldus Bianca Senssen, KAM Coördinator bij idverde NL. “Eén van vele aandachtsgebieden hierbij is het verkleinen van onze CO2-uitstoot. We willen als groep in 2024 CO2-neutraal zijn en ook daarna blijven wij werken aan het reduceren van CO2-uitstoot in de keten. De aanschaf van de volledig elektrisch aangedreven werktuigdrager draagt bij aan deze doelstelling.”

Niet uit de lucht

De RECO eTrac komt niet helemaal uit de lucht vallen. In 2018 ontwikkelde Royal Reesink met Motrac Industries een elektrisch aangedreven prototype werktuigdrager genaamd MoRe-E, waarmee allerlei tests zijn gedaan. Daarna is de machine verder geperfectioneerd en zijn de ontwerpen verder uitgewerkt. Met als resultaat een geheel eigen ontwikkelde machine met veel innovatieve snufjes die aansluiten bij wat de gebruikers wensen. Er is flink vaart gezet achter de doorontwikkeling van het elektrisch aangedreven prototype, omdat de vraag groot is.

Op dit moment worden de eerste RECO eTracs geleverd aan de vijf ‘early users’, waaronder dus idverde NL. Na de zomer wordt de productie verder opgeschaald voor alle andere geïnteresseerden. De interesse is groot, na de officiële lancering in januari stroomden de demoverzoeken binnen bij distributeur en serviceverlener Jean Heybroek.

Hoe zal de machine worden ingezet? Wie gaan er mee rijden?

Marc Bolier en Gerard Nelis hebben vandaag de sleutels van de RECO eTrac in ontvangst genomen. Als projectleider en materieelbeheerder bij idverde Realisatie, vestiging Bruinisse vindt Gerard Nelis het geweldig dat idverde NL, samen met vier andere partijen, de primeur heeft om de RECO eTrac in gebruik te nemen. “Het is een indrukwekkende machine die het opneemt tegen de traditionele brandstofmachines. We zijn vol verwachting op basis van de specificaties, maar staan te trappelen om de machine in de praktijk in te zetten. Klanten zoals het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam zetten in op emissievrij werken, dus daar gaan we direct met de RECO eTrac aan de slag. Daarnaast willen we ook bij andere klanten in de regio proactief gebruikmaken van de machine, om zo te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Samen met onze klanten maken we zo nog meer impact en dragen we bij een betere en duurzamere toekomst.”

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws