• Home
  • Laatste nieuws
  • Inclusief personeelsbeleid Bras Fijnaart beloond met Prestatieladder Socialer Ondernemen Trede 3 en 30+
Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

31 mei 2021

Inclusief personeelsbeleid Bras Fijnaart beloond met Prestatieladder Socialer Ondernemen Trede 3 en 30+

Bras Fijnaart (onderdeel van idverde NL) heeft het Trede 3 en 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Niet alleen zijn zij hiermee koploper op het gebied van socialer inclusief ondernemen, ook worden werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt onderdeel van de organisatie door ze een dienstverband aan te bieden. Hierdoor keren zij weer terug op de arbeidsmarkt. Begin februari heeft Bras Fijnaart zich officieel aangesloten bij idverde NL. idverde Realisatie is sinds 2014 PSO Trede 3 gecertificeerd. Samen met Bras Fijnaart leveren zij hiermee op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Werkgevers kunnen met een PSO-certificaat bij opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. “Als meer organisaties sociaal ondernemen, creëren we samen een inclusievere samenleving”, aldus Bianca Senssen (KAM Coördinator, idverde NL).

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee hierachter is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Het PSO 30+ certificaat maakt gebruik van de bestaande PSO-methodiek en sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bras Fijnaart is onderdeel van idverde NL (lid van de idverde groep). idverde NL is sinds 2014 PSO-gecertificeerd op Trede 3. Dit wordt elke twee jaar geaudit. Daarnaast is idverde gestart met een integraal Europees MVO-beleid voor de gehele groep. Senssen: “Door een MVO-beleid met doelstellingen te implementeren, weten klanten in de toekomst waar wij als organisatie voor staan én wat wij doen.”

certificaat
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws