Nieuws
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

28 februari 2019

Kom in de zorgtuin van BTL

Ervaar in onze tuin op Zorgtotaal hoe een groene buitenruimte optimaal bijdraagt aan de gezondheid van uw patiënten en cliënten. Groen ondersteunt en versterkt uw zorgproces. Een goed ingerichte omgeving zorgt voor ontspanning, biedt ruimte voor ontmoeting en nodigt uit om te bewegen. Kom langs in onze tuin (stand 8.C035) en ervaar het zelf!

Groen, veiligheid, toegankelijkheid, afleiding en therapie. Dit zijn de vijf onmisbare elementen voor de juiste inrichting van een tuin bij een zorgorganisatie. BTL helpt zorginstellingen om hun groene buitenruimte optimaal en duurzaam in te richten, zodat deze goed aansluit op de dagbesteding of behandeling van cliënten en patiënten. Afhankelijk van de zorgvraag en toegespitst op de doelgroep (bijv. lang- of kortdurende zorg) biedt BTL een passende oplossing. Hiermee wordt de tuin onderdeel van het zorgproces.

Genezend groen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat revaliderende cliënten in een groene omgeving sneller herstellen en minder medicijnen gebruiken dan mensen in een grijze omgeving. In een groene buitenruimte kunnen verschillende elementen worden verwerkt die zorgen voor ontspanning, een sociale functie vervullen en bijdragen aan het helend proces. Voor iemand die weer moet leren lopen, ontstaan vele extra mogelijkheden als je de buitenruimte betrekt bij het revalidatieproces. Je kunt van plaveisel wisselen: drie meter klinkers, dan vlakke tegels en daarna hobbelige natuursteen gevolgd door een groene helling. Er zijn zoveel extra mogelijkheden dan wanneer je enkel binnen zit. Het is verbazingwekkend wat je met een klein beetje groen al kunt doen.

"De nieuwe tuin zorgt voor meer ontmoeting en beweging, en geeft de locatie een mooie uitstraling. Samen met BTL hebben wij een plan opgesteld, zodat de tuin goed toegankelijk is." Project Coördinator Holdert Treant Zorggroep

Praktische informatie

Zorgtotaal vindt plaats van 12 tot en met 14 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is dagelijks geopend van 9.30 – 16.30 uur. Registreer je hier voor gratis toegang!

Brochure Groener zorgen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw ziekenhuis, zorginstelling of zorgcomplex? Download dan onze brochure Groener zorgen.

Download brochure
Groener-Zorgen
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws