Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

07 mei 2018

Natuurspeelplaats Sint-Maartensdijk brengt dorp samen

Eén van de grootste wensen van bewoners van Sint-Maartensdijk is recentelijk in vervulling gegaan; een natuurspeelplaats waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met natuurlijke materialen. Op Koningsdag is de speeltuin feestelijk geopend. “Hier worden zij uitgedaagd met de op dat moment beschikbare middelen”, vertelt Ron van der Graaf. Als voorzitter van de Dorpstafel Sint-Maartensdijk – Scherpenisse nam hij samen met andere vrijwilligers het initiatief; dankzij de financiële bijdrage van onder andere Woningcorporatie Stadlander, Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) en de gemeente Tholen werd dit initiatief werkelijkheid. Van der Graaf: “De speeltuin zal een centrale ontmoetingsplaats voor kinderen én hun ouders worden.”

Van braakliggend terrein naar speelparadijs

Aan de Koningin Julianastraat heeft Woningcorporatie Stadlander vijf huurhuizen gesloopt, waarna het terrein braak kwam te liggen. “Totdat dit terrein wordt herontwikkeld, zetten wij ons graag in om hier een door de inwoners gedragen initiatief te realiseren”, aldus Yvonne Ringoir, gebiedscoördinator bij Stadlander. Bij eventuele toekomstige nieuwbouw blijft de speelplaats ook behouden en verhuist deze naar een park in de wijk West.

Van leerproces naar eindresultaat

In Zeeland wordt veel aandacht gegeven aan sociale samenhorigheid. Omdat één van de wensen van de bevolking van Sint-Maartensdijk, en met name de kinderen, een mooie speelplaats was, heeft de Dorpstafel zich hier hard voor gemaakt. ”Het was een leerproces dat veel tijd en energie heeft gekost, zegt Van der Graaf, “maar met een fantastisch resultaat”. “Dankzij het deskundige advies van KrachtigBuiten en de KNHM, hebben we dit mogelijk kunnen maken.”

KrachtigBuiten en BTL Advies hebben het schetsontwerp opgesteld waarin kinderen van vier tot twaalf jaar centraal staan. Onder leiding van Coen Bal (Projecteider, BTL Realisatie) is de speeltuin, samen met de inzet van lokale ondernemers, afgelopen week opgeleverd. Bal: “Lekker spetteren bij de waterpomp, je verstoppen achter wilgenmuurtjes, over het boomstammenpad lopen of even uitrusten onder de door de kinderen zelf aangeplante fruitbomen. Het kan allemaal. Met de betrokkenen heb ik met veel plezier samenwerkt. Mooi om te zien hoe onze medewerkers hun creativiteit gelegd hebben in de realisatie van de natuurspeelplaats. Een samenwerking en eindresultaat om trots op te zijn.”

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws