Nieuws
01 augustus 2019

Nieuw bomenbeleidsplan gemeente Meierijstad

De gemeente Meierijstad gaat een nieuw bomenbeleid opstellen én daarin worden inwoners en belangenverenigingen actief meegenomen. Namens de gemeente heeft BTL een story map gebouwd. Op een verfrissende manier worden inwoners uitgenodigd, geïnformeerd én aangehaakt gedurende het hele traject. Veel inwoners kunnen de bomen in de eigen straat bekijken, voorzien van soortnaam, jaartal en locatie.

Groene ambities

In het nieuwe bomenbeleidsplan worden de groene ambities van de gemeente voor de toekomst vastgelegd. Ook worden monumentale en waardevolle bomen aangewezen en worden er afspraken met elkaar gemaakt over de wijze waarop om te gaan met deze bomen. Het planproces voor het opstellen van bomenbeleid loopt van juli 2019 t/m november 2019.

Participatie

Inwoners van de gemeente Meierijstad kunnen aanschuiven tijdens een van de drie boomcafé’s. Ook kunnen ideeen worden ingebracht of vragen worden gesteld via een speciaal e-mailadres. Daarnaast mogen inwoners zelf belangrijke bomen (oud en beeldbepalend) aandragen. De aangedragen bomen worden door de gemeente serieus bekeken en worden mogelijk opgenomen op de groene kaart.
Meer informatie over dit project en de volledige story map is hier te vinden.

Nieuwsoverzicht - Nieuws - Bomenbeleidpslan Gemeente Meierijstad

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws