Nieuws
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36

25 november 2021

Nieuwe groene buitenruimte voor Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag

Vorige week heeft idverde Realisatie, vestiging Heerenveen, samen met Marc Stallinga (manager van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag) het contract ondertekend om een groot deel van de buitenruimte van de Hoeve opnieuw aan te leggen. Bijzonder is dat de buitenruimte volledig wordt gefinancierd door schenkingen van bedrijven en particulieren, die het goede doel steunen. Ook idverde NL draagt hier graag haar steentje aan bij door twee vrijwilligersdagen te organiseren. Tijdens deze dagen helpen de collega’s van idverde NL, afkomstig uit het hele land, mee met de invulling van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het vlechten van een wilgentunnel, het planten van het groen en het aanleggen van de bestrating.

De start van het project zal plaatsvinden in het begin van het nieuwe jaar en medio/eind maart zal de groene buitenruimte klaar zijn. Vanaf het voorjaar 2022 kunnen de gasten gebruikmaken van de nieuwe groene buitenruimte, welke volledig inclusief zal worden ingericht!

Over de Ronald McDonald Hoeve

De Hoeve is een aangepast vakantiehuis voor kinderen en jongeren t/m 25 jaar. Samen met familie, vrienden en/of zorghulp kunnen de kinderen en jongeren verblijven in een ruim opgezet vakantiehuis. Het vakantiehuis en de buitenruimte zijn ingericht met rolstoelvriendelijke voorzieningen en aanpassingen om het verblijf voor de gasten zo gemakkelijk en onbezorgd mogelijk te maken.

Ontwerp

Het ontwerp is gemaakt door Anke Wijnja in opdracht van Speelnatuur. Voorafgaand aan het ontwerp hebben gasten van de Ronald McDonald Hoeve mee mogen denken over de nieuwe inrichting. Tijdens een brainstormsessie hebben zowel kinderen als volwassenen kunnen aangeven wat hun ideale ontwerp is. Marc Stallinga: ‘’Het belang van een nieuwe tuin komt voort uit de wensen van de gasten. We willen dat gasten tijdens hun vakantie een zo’n onbezorgd- en ontspannen mogelijke tijd hebben bij ons. Daarom hebben we gebruik gemaakt van de ervaringen van de gasten en hen vanaf het begin betrokken bij de nieuwe inrichting van de tuin.’’

Nieuwe inrichting met inclusief natuurspelen

De buitenruimte wordt volledig opnieuw ingedeeld met nieuwe bestrating, veel bomen en planten en verschillende speelhoeken. Er komt o.a. een zand-waterspeelplek, draaispeeltoestel voor rolstoelgebruikers, huttenbouwplek en een blotevoetenpad/blotewielenpad met verschillende ondergronden die de zintuigen prikkelen. Bijzonder is ook dat achter in de tuin een bebost gebied wordt aangelegd met halfverharding, ook in de wilgenhutten en wilgentunnels. Hierdoor kan iedereen meedoen met verstoppertje.

Verder wordt er in het midden van de tuin een zijterras gerealiseerd, met aan de rand twee plantenbakken op hoogte. Hierin komen voel- en geurplanten, welke de zintuigen prikkelen. Voor het maken van de plantenbakken worden materialen afkomstig uit de voormalige tuin hergebruikt.

De binnenplaats krijgt ook een nieuwe uitstraling. In het verlengde van het gebouw wordt een ruime patio ingericht met loungezittingen. De ingang wordt geaccentueerd met een begroeide pergola en in het midden van de binnenplaats komt een grote boom met zitbanken eromheen.

Ronald McDonald Hoeve

Twaalf jaar Ronald McDonald Hoeve

In 2010 is de Ronald McDonald Hoeve officieel geopend. Na een aantal mooie jaren werd het tijd voor een nieuwe inrichting. Afgelopen herfstvakantie zijn daarom de vakantieappartementen opnieuw ingericht. ‘’In 2022 bestaat de Ronald McDonald Hoeve twaalf jaar. Onze gasten kunnen dan vanaf het voorjaar zowel van een nieuwe binnen- als buitenruimte gebruik maken. Een mooie mijlpaal!’’, aldus Stallinga.

Ontwerp buitenruimte Ronald McDonald Hoeve

Speelnatuur ©
Speelnatuur ©
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland

T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws