Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

24 januari 2019

Op zoek naar rammelende hazen

Wat is drijven? Waarom rennen grote groepen hazen in de winter en het vroege voorjaar achter elkaar aan? Wat is het verschil tussen een rammelaar en een moerhaas? Op woensdag 13 februari en 13 maart geeft Cor Noorman, beheerder van De Groenzoom, u antwoord op al deze vragen en maakt u grote kans om rammelende hazen in actie te zien! Aanmelden voor de natuurexcursies kan tot uiterlijk een week voor aanvang via beheer@degroenzoom.nl.

Rokkenjagers in actie

Hazen leven het grootste deel van het jaar als tevreden vrijgezel in het veld, bij voorkeur dommelend in hun ‘leger’. Maar, afhankelijk van de strengheid van de winter, begint rond de kortste dag van het jaar de paartijd. De mannetjes komen dan massaal in actie om een vrouwtje te veroveren. Vooral februari en maart zijn dé maanden om dit schouwspel te bewonderen. Benieuwd? Meld je dan aan en wandel mee met Cor!

PS: Kun je niet wachten? Bekijk dan hier alvast de film van Wild in Nederland (AVROTROS).

Verzamelpunt en aanmelden

De excursies zijn te voet, duren maximaal twee uur en zijn gratis. De wandelingen starten om 13:00 uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats in de Bergboezem tegenover Molenweg 87, 2651 AC Berkel en Rodenrijs. Wilt u mee op pad? U kunt zich aanmelden door uiterlijk één week voor aanvang een e-mail te sturen aan beheer@degroenzoom.nl. Tip: Neem een verrekijker mee en zorg voor warme, winddichte kleding en waterdichte wandelschoenen!

De Groenzoom

Meer weten over de groenzoom? Kijk dan op de website.

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws