Nieuws
Marc Lansink
Marc Lansink

Vestigingsmanager, idverde Bomendienst
T: 06 20 96 10 80

Opvallende aantasting in plataan

Platanentakken met in de lengterichting roze gekleurde banen rondom: oplettende boomverzorgers van BTL Bomendienst hebben tijdens werkzaamheden in platanen een opvallende aantasting aangetroffen.

Uit monsteranalyse blijkt dat het om aantasting door de schimmel Hapalocystis gaat. Deze schimmel is niet nieuw in Nederland, maar de aantasting die nu gevonden wordt is nog niet eerder in deze mate en frequentie aangetroffen.

IMG_20181023_111951

Wat deze vondst concreet inhoudt is nog niet geheel bekend. Dat wordt op dit moment onderzocht maar in het verleden is een relatie gelegd met spontane takbreuk. Voor dit moment geldt ons praktisch advies aan beheerders: let goed op of je deze symptomen tegenkomt en leg de waarnemingen vast. Zo nodig kan de aantasting op een later tijdstip, wanneer er meer bekend is, gemakkelijk terug gevonden worden.

Uiteraard is ons team boomziekten en aantastingen bezig om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen in wat de gevolgen zouden kunnen zijn.

Marc Lansink
Marc Lansink

Vestigingsmanager, idverde Bomendienst

T: 06 20 96 10 80
E: marc.lansink@idverde.nl

“Actief zijn over de volle breedte van het vakgebied, van beleid tot verplanten, draagt bij aan een groenere, boomrijke omgeving.”

Laatste nieuws

Meer nieuws