Nieuws
Sander Versteeg
Sander Versteeg

Projectleider, idverde Realisatie
T: 070 307 30 60

12 augustus 2020

Renovatie buitenruimte Rotterdam Science Tower IV

Het gebouw én de buitenruimte van de Rotterdam Science Tower waren verouderd en toe aan een duurzame opknapbeurt. Naar ontwerp van LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten heeft Verboon Groen & GWW (onderdeel van BTL) de buitenruimte van de Rotterdam Science Tower gerenoveerd. Wij hebben Fase 1 aangelegd. De overige fase volgen in 2020 en 2021.

Fase 1 bestaat uit drie delen met een totale oppervlakte van 4.620 m2. Ruim de helft van dit terrein is ingericht als bouwterrein voor de verbouwing/renovatie van het gebouw. Hier zijn wij voornamelijk bezig geweest met het verwijderen van beplanting (m.u.v. gras en bomen) en straatmeubilair. Voor zo’n 1.650 m2 is Verboon Groen & GWW aan de slag gegaan met een plantschema o.b.v. het beplantingsplan, is bodemonderzoek uitgevoerd, zijn werktekeningen voor hemelwaterafvoer en de ondergrondse infrastructuur gemaakt en is het zuidelijke grasveld hersteld en opnieuw ingezaaid.

De bomen op het terrein zijn klaargemaakt voor de toekomst, o.a. door het wortelpakket te beluchten en te bemesten. Samen met vaste planten, bollen en bodembedekkers hebben we vier meerstammige bomen aangeplant, waardoor de leer- en werkomgeving nog kleurrijker wordt.

De werkzaamheden in beeld

Sander Versteeg
Sander Versteeg

Projectleider, idverde Realisatie

T: 070 307 30 60
E: Sander.Versteeg@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws