Nieuws
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36

10 augustus 2023

Ronald McDonald Hoeve blij met groene inclusieve buitenruimte

In 2021 is het vakantiehuis van Ronald McDonald Kinderfonds, de Hoeve opnieuw ingericht! De vakantieappartementen zijn aangepakt en daarna werd de aandacht verlegd naar de buitenruimte. Anke Wijnja heeft, in opdracht van Speelnatuur, het ontwerp gemaakt en de wensen en behoeften van de gasten hierin meegenomen. De beleeftuin is in 2022 gerealiseerd door idverde NL . ‘’De samenwerking is zeer prettig verlopen, de lijntjes waren kort en het werk wat we hebben verricht is heel dankbaar,’’ aldus Klaas Jager (Vestigingsmanager bij idverde Realisatie, vestiging Heerenveen).

Marjan Postma (Manager Ronald McDonald Hoeve) vertelt: ‘’Wij zien dagelijks hoeveel plezier kinderen en ook volwassenen hebben in de beleeftuin. De kinderen kunnen nu op ons eigen terrein spelen met zand, water, de draaimolen en in de hutten. Onze vakantiegasten hoeven er dus meer niet op uit voor dit soort vermaak.’’

Inclusieve speelplekken in een groene omgeving

De herinrichting omvat veel groen, speelnatuur en inclusieve speelplekken, waaronder een zand-waterspeelplek en een huttenbouwplek. Een bijzonder element in de tuin is het beboste gebied achterin, aangelegd met halfverharding, waardoor iedereen kan meedoen met verstoppertje. ‘’Doordat de speeltuin overal rolstoeltoegankelijk is gemaakt, is het een inclusieve tuin geworden. Kinderen met en zonder beperkingen kunnen hierdoor naast en met elkaar spelen,’’ aldus Postma.

De binnenplaats kreeg eveneens een vernieuwde uitstraling met een ruime patio en pergola. De nieuwe buitenruimte biedt een levendige omgeving waar gasten van alle leeftijden, inclusief rolstoelgebruikers, kunnen genieten van een zorgeloze vakantie met volop natuurspelen en ontspanning.

Zand- en waterspeelplek Ronald McDonald Hoeve

Bijzondere bijdragen door vrijwilligers

De gehele buitenruimte is gefinancierd door schenkingen van bedrijven en particulieren die het goede doel steunen. ‘’Namens idverde NL hebben we een belangrijke bijdrage geleverd door een vrijwilligersdag te organiseren, waarbij er samen met enthousiaste vrijwilligers van de Hoeve werd samengewerkt om de tuin groen en levendig in te richten. Op deze dag werden onder andere wilgentunnels gevlochten, groen geplant en bestrating aangelegd,’’ vertelt Jager.

Eén jaar later

‘’De beleeftuin wordt het hele jaar door gebruikt: in het hoogseizoen vooral door de gasten. We zien dat ouders lekker op een bankje zitten, terwijl hun kinderen zich in de tuin vermaken. In het laagseizoen spelen naast onze gasten, ook de kinderen van naastgelegen school Lyndenstein regelmatig in de tuin,’’ aldus Postma.

Het onderhoud van de buitenruimte wordt door Ronald McDonald Hoeve zelf bijgehouden. Jager vertelt: ‘’Onze collega’s hebben de vrijwilligers van Ronald McDonald Hoeve geïnformeerd over o.a. het snoeien van de fruitbomen en wilgenhutten, zodat het op de juiste manier kan worden bijgehouden.’’

‘’Voor onze vrijwilligers is de tuin makkelijk te onderhouden, dus op alle fronten zijn we zeer tevreden met het resultaat,’’ vertelt Postma.

Het project in beeld

Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland

T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws