Nieuws
Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland
T: +31 411 62 20 36

23 mei 2023

Samenwerking idverde NL en Geofluxus voor circulaire afvalverwerking

Van 22 tot en met 28 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse Week Zonder Afval van Milieu Centraal. Het perfecte moment voor de aftrap van een pilot van idverde NL en Geofluxus voor duurzame afvalverwerking.

“Alle Nederlandse bedrijven moeten in 2050 circulair werken,” vertelt Bianca Senssen, KAM Coördinator bij idverde NL. “Het komende half jaar werken we daarom in een pilot samen met Geofluxus uit Rotterdam, een platform dat alternatieve oplossingen zoekt voor goedkopere, betere en lokale afvalverwerking. ”Zes vestigingen van idverde Realisatie, twee uit elke regio, doen mee aan het programma. Het platform van Geofluxus meet, analyseert en registreert de afvalstromen van deze vestigingen en andere deelnemende bedrijven en verbindt partijen die reststromen hebben met partijen die die reststromen kunnen gebruiken. Senssen: “Dat ligt volledig in lijn met onze 10 Duurzame Doelstellingen, met name Doelstelling 5. Die richt zich op de vermindering van afvalstromen. In onze projecten dragen wij als groenbedrijf al heel veel bij aan verduurzaming. Denk hierbij aan het vergroten van biodiversiteit, natuurinclusief bouwen, het aanleggen van groene daken en het adviseren bij duurzame projecten, maar we hebben logischerwijs ook veel groenafval dat we willen terugwinnen. Onze houtsnippers kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als bedekking in parken en speeltuinen, of als grondstof om energie op te wekken of op te slaan. Het scheelt ons ontzettend veel tijd als we dat zelf niet hoeven te doen. We hopen met de samenwerking dat onze afvalstromen beter terechtkomen.”

Grote stap in circulaire richting

Duurzame afvalverwerking biedt diverse voordelen, waaronder vermindering van gestort afval en het terugwinnen van waardevolle grondstoffen. Bovendien zorgt de pilot voor bewustwording over afvalproblematiek, hoopt Senssen. “Bewustwording is essentieel, zowel intern als bij onze klanten. Ook zij zien circulariteit steeds belangrijker worden. Onze collega’s zijn in elk geval erg gemotiveerd om te verduurzamen en de Week zonder Afval is een mooi moment om daar nog extra aan bij te dragen.”

Genoeg kansen

Senssen heeft hoge verwachtingen van de samenwerking tussen idverde NL en Geofluxus. “De pilot stimuleert circulariteit met nieuwe methoden en technieken. Als we van succes kunnen spreken met Geoflux us, gaan we kijken of we dit platform kunnen gaan inzetten voor al onze vestigingen. Zo zetten we ons in voor een duurzamere keten. Er liggen genoeg kansen voor onze Duurzame Doelstellingen en idverde NL is gemotiveerd om die te pakken. Als we onze stappen daarin goed kunnen uitleggen, en uiteindelijk resultaten zien, kan ik me bijna niet voorstellen dat het geen succes gaat worden!”

Suzanne 240 x 240
Suzanne Klerkx

Medewerker Marketing en Communicatie, idverde Nederland

T: +31 411 62 20 36
E: suzanne.klerkx@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws