Nieuws
19 juli 2018

Speciale zorg op maat én in de buurt!

Zorg voor dementerende mensen draait vooral om persoonlijke aandacht, want er bestaat geen standaard zorg voor mensen met dementie. Tijd hebben voor elkaar, een band opbouwen en vaste gezichten staan centraal in de zorg die door Het Gastenhuis wordt aangeboden. Vanaf 2016 biedt Het Gastenhuis op verschillende plaatsen in Nederland zorg aan.

Wat maakt Het Gastenhuis uniek?

“Elk Gastenhuis wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar [met ondersteuning door professionals]. Zij zijn verantwoordelijk voor alle zorg die in en vanuit hun Gastenhuis geboden wordt en doen er alles aan om Het Gastenhuis tot een veilige haven te maken voor mensen met dementie […]. Zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren en in het eigen ritme blijven leven is belangrijk. Hierbij is onder andere veel aandacht voor goede voeding en lichaamsbeweging.” (bron, 01-05-2018)

Zorgvisie – van binnen naar buiten

De aanpak van de zorg voor dementerenden door Het Gastenhuis vraagt ook om een inrichting van de buitenruimte die hierop aansluit. Woningontwikkelaar Amvest heeft BTL benaderd om een basisinrichting te ontwerpen en te realiseren. Veiligheid, huiselijkheid en privacy zijn de uitgangspunten voor het basisontwerp. Dit betekent dat de tuinen overzichtelijk ingericht worden; voorzien van een duidelijke routing. Meerdere terrassen geven de mogelijkheid om met elkaar samen te komen of om je als bewoner terug te trekken met familie en vrienden. Zorgvuldig gekozen beplanting geeft beschutting tegen elementen zoals zon en wind.

Het basisontwerp biedt de mogelijkheid om in overleg met het zorgechtpaar en de bewoners van Het Gastenhuis accenten te leggen in het tuinontwerp die een extra bijdrage aan de sfeer en omgevingskenmerken geven. Inmiddels zijn de eerste tuinen in Vleuten en Druten gerealiseerd en zijn de voorbereidingen in volle gang voor de Gastenhuizen in Warmond, Kerkdriel, Vlijmen, Roden en Oosterbeek.

Het Gastenhuis, zorg, dementie

Stel mij een vraag

Laatste nieuws

Meer nieuws