• Home
  • Laatste nieuws
  • Spelen is voor iedereen! Nieuwe speeltuin kinderdagcentrum De Vuurtoren
Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland
T: 06 23 93 51 58

20 november 2017

Spelen is voor iedereen! Nieuwe speeltuin kinderdagcentrum De Vuurtoren

Spelen met zand, zo hoog mogelijk schommelen, muziek maken of gewoon lekker tot rust komen; het kan allemaal in de nieuwe tuin van kinderdagcentrum de Vuurtoren in Emmen. Als onderdeel van Stichting De Trans richt het kinderdagcentrum zich op kinderen met een (blijvende) ontwikkelingsachterstand in de leeftijd van twee tot achttien jaar. Jack Stobbe, Facilitair Coördinator Stichting De Trans: “De speeltuin is zo ingericht dat de wensen en eisen van de kinderen optimaal worden ingevuld. Want of je nu wel of geen beperking hebt, alle kinderen willen lekker buiten spelen!” De speeltuin is afgelopen week afgerond en wordt in het voorjaar van 2018 feestelijk geopend. Uiteraard kunnen de kinderen er vanaf deze maand al wel gebruik van maken.

1080x600-spelen

Stimuleren van spel en beweging

De Vuurtoren is in 2015 geopend en vormt voor De Trans de basis voor hun dienstverlening rondom kind en jeugd, samen met alle andere zorgaanbieders in Drenthe. “De binneninrichting is helemaal gericht op de ruim 50 kinderen die wij hier opvangen,” vertelt Stobbe. Er is o.a. een snoezelruimte voor ontspanning en therapie, een klein zwembad en een waterbed met boxen zodat bijvoorbeeld dove kinderen muziek kunnen ervaren. Stobbe: “Buiten misten we echter nog de beleving en speelelementen om kinderen uit te dagen in hun eigen fantasie. We zijn dan ook erg blij dat we nu een specialistische speel-, beweeg- en belevingstuin hebben gerealiseerd.”

1080x600-spelen2

“Dit is werk dat zin geeft”

De visie en lijnen in het ontwerp zijn bedacht door idverde Realisatie in overleg met De Trans. idverde Advies heeft het ontwerp verder uitgewerkt. Samen met Eibe is gekeken naar de best passende speeltoestellen op basis van de behoeften van de kinderen. De projectleider van idverde Realisatie vertelt: “Door het doordachte plan kunnen alle kinderen de tuin ontdekken en alleen of samen met vriendjes spelen.” Tijdens de uitvoering is ook gekeken hoe de tuin nog toegankelijker kon worden gemaakt: de speelheuvel minder steil maken, het pad wat verbreden, de evenwichtstammen toch op een andere plaats? “Het maken van een ontwerp en het realiseren ervan werkt het beste als dat organisch gaat en dat doe je door verschillende expertises met elkaar samen te brengen.” Het resultaat is zichtbaar; dit is echt spelen in het groen!

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, idverde Nederland

T: 06 23 93 51 58
E: meggie.olijslagers@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws