Aanleg belevingstuin

Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Veldhoven
© Van Berkel Groep
Onze expertises
Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Veldhoven | 2018 - 2019 | Veldhoven

Tuin voor afleiding, rust en ontspanning

Op 3 juli 2019 was het zover, de belevingstuin van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Veldhoven werd officieel geopend. Deze tuin is gericht op alle inwoners van Veldhoven, maar geeft bijzondere aandacht aan mensen met dementie. Wandelen in een mooie tuin die alle zintuigen stimuleert, dat geeft afleiding, rust en ontspanning.

'Bloemrijke' tuin

De tuin van ca. 1.200 m2 groot. Voor deze belevingstuin is speciaal een logo ontworpen. De contouren van dit logo, een prachtige bloem, zijn ook duidelijk zichtbaar in de tuin.

Buiten de borders is het prairiemengsel Coral toegepast van Lageschaar. Daarnaast zijn er ook nog medicinale, geur-, kruiden-, en vetplanten geplant. In de rozenvakken staan aan de buitenrand Rosa ‘the Fairy’ en in het midden solitaire rozen in diverse kleuren. In het blad met de eetbare groenten staan courgette, tomaat, paprika, pompoen en aardbei.

Samen kennis en expertise inzetten

idverde staat met beide benen in de maatschappij. Dit project gaf ons dan ook een mooie gelegenheid om onze groene kennis en expertise in te zetten voor een groep mensen die extra aandacht verdient. Daarom hebben onze werkzaamheden deels pro bono uitgevoerd. Diverse andere partijen, waaronder de gemeente Veldhoven, de Rotary, Oogenlust, SWOVE en Marcel van Dijk, hebben samen met idverde een bijzondere tuin gerealiseerd. De partij die een speciale vermelding verdient is St. Ambrosius Veldhoven, die een zeer grote bijdrage heeft geleverd en ook voor een belangrijk deel de sponsorgelden heeft ingezameld. Vanaf nu kan heel Veldhoven dan ook genieten van deze schitterende belevingstuin!

©Van Berkel Groep
©Van Berkel Groep
Ruud van de Pas
Ruud van de Pas

Werkvoorbereider Sr., idverde Realisatie

Stel mij een vraag