Aanleg binnentuin kantoorgebouw

Koninklijke Utermöhlen NV
Onze expertises
Koninklijke Utermöhlen NV | 2018 | Wolvega

Patiotuin als daktuin

In juni 2018 kwam de vraag binnen of wij een offerte wilden maken voor de aanleg van een binnentuin bij Koninklijke Utermöhlen NV in Wolvega. Een uniek project op een mooie locatie bij een specialist op het gebied van wond- en sportzorg-, kraamzorg- en diverse zelfzorgproducten voor kleine ongemakken.

Een andere blik

De invulling van de tuin was redelijk eenvoudig: een plein met waaltjes, 150m² helemaal dicht gestraat en een kolk in het midden van de tuin.

Wij zijn de tuin als daktuin gaan benaderen en hebben een vorm in de aanleg bedacht die afwijkt van tradities. Wij hebben zoveel mogelijk stenen laten liggen en hierover hebben we een patiotuin aangelegd. De tuin ligt vol met bamboe vlonders van Moso en ook Cortenstalen bakken waar diverse soorten beplanting in komen te staan. In de Cortenstalen bloembakken zijn zitbanken geïntegreerd waardoor de tuin een rustige uitstraling krijgt. Door het plaatsen van dakplatanen is er in de zomer ook voldoende schaduw.

Aanleg

De tuin is op het heetst van de zomer aangelegd. Wij zijn gestart met het uitzetten van het ontwerp op de verharding, vervolgens is de verharding voor zover mogelijk opgebroken. Daarna hebben wij de planken (Bamboo Moso Xtreme) voor de vlonders gelegd. Vervolgens zijn de bakken geplaatst en gevuld met substraat.

Project - Utermohlen - 2

Brochure Groener werken

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bedrijfstuin of bedrijventerrein? Download dan onze brochure Groener werken.

Download brochure
Square_Brochure_groener-werken@2x