Aanleg twee nieuwe groene schoolpleinen

KBS De Spoorzoeker
Onze expertises
KBS De Spoorzoeker | 2019 - 2020 | Breda

Van grijs naar groen

Eind 2018 kwam KBS De Spoorzoeker in Breda met de vraag voor realisatie van twee groene schoolpleinen. Beide pleinen, de hoofdlocatie en de dependance, bevatten veel tegels, met weinig uitdaging en afwisseling. In de meivakantie van 2019 zijn we gestart met de aanlegconstructies en groen op de hoofdlocatie. Tijdens de zomervakantie is de dependance aan de beurt. Met de plaatsing van een aantal speeltoestellen van Robinia-hout worden de schoolpleinen medio 2020 afgerond.

Duurzaamheid

Binnen dit gehele project vormt duurzaamheid een rode draad. Aan de hand van het NL Tuinlabel van NL Greenlabel wordt dit meetbaar gemaakt. De tegelverharding maakt plaats voor o.a. een speelheuvel met kruipbuis, zandbak, wilgentunnel en een buitenklas. Bij de keuze van de materialen én leveranciers hebben partners van NL Greenlabel de voorkeur. Waar mogelijk worden materialen, zoals betontegels en zandbakrand, hergebruikt in de constructies. Door de inzet van een actieve werkgroep van ouders zijn er ook (rest)materialen gesponsord door bedrijven. Restanten van stenen, die anders in de container belanden, hebben we verwerkt in muurtjes en ervaringspaden.

Subsidie Schoolplein van de toekomst

Voor het realiseren van de twee schoolpleinen is gebruik gemaakt van de subsidie Schoolplein van de toekomst van de provincie Noord-Brabant. Naast deze subsidieregeling en hebben ook een sponsorbijdrage, vrijwilligers en een fanatieke werkgroep een belangrijke bijdrage geleverd bij de aanleg van deze groene schoolpleinen.

Afbeeldingen van de aanleg

Janneke van den Brandt
Janneke van den Brandt

Werkvoorbereider, idverde Realisatie

Stel mij een vraag