Bomen verplanten in Heeg

Paradys Recreatie
Paradys Recreatie | 2023 | Heeg

Herinrichting recreatiepark in Heeg

Paradys Recreatie heeft een recreatiepark in Heeg gekocht. Vanwege de verouderde staat, wordt het gehele park opnieuw ingericht. De huidige vakantiewoningen worden afgebroken en er worden nieuwe energiezuinige vakantiewoningen gebouwd. Alle woningen krijgen een fraaie plek aan het water. idverde Realisatie, vestiging Heerenveen heeft de opdracht gekregen om de terreininrichting en groen werkzaamheden te realiseren. In het kader van het behoud van groen en daarmee dus ook de biodiversiteit, hebben onze collega’s van idverde Bomendienst in week 10 in 2023 twee grote bomen verplant naar een nieuwe plek op het recreatiepark.

Bomen verplanten

Er is één grote Moeras eik (Quercus palustris) met een stamdiameter van 27 centimeter verplant en één Zwarte Berk (Betula nigra) met een stamdiameter van 37 centimeter. De bomen zijn verplant met een telekraan en er is een dieplader gebruikt voor het transport. Bij het verplanten van bomen komt veel specialisme kijken. Daarom heeft idverde Bomendienst, deze werkzaamheden uitgevoerd. ‘’Bij idverde NL beschikken we over veel specialistische kennis, waardoor we projecten zoals deze integraal kunnen uitvoeren,’’ vertelt Pieter Jan Lourens (Productmanager Business & Industry). Op de plek waar deze bomen stonden, komt water of bebouwing.

Controles boombescherming

De Moeras Eik en Zwarte berk krijgen drie jaar nazorg en ieder jaar wordt er een rapportage uitgevoerd. Vier keer per jaar checken onze collega’s het zuurstofgehalte in de kluit, meten ze het vocht, snoeien ze het waterlog/stamhout en beoordelen ze visueel het bladgroen. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de bomen ook meerdere keren per jaar voorzien van extra water.

Pieter Jan Lourens
Pieter Jan Lourens

Productmanager Business, Industrie en Zorg, idverde Realisatie

Stel mij een vraag