• Home
  • Projecten
  • Daktuin op BREAAM-NL gecertificeerd Van der Valk hotel

Daktuin op BREAAM-NL gecertificeerd Van der Valk hotel

Van der Valk
Van der Valk | 2023 | Best-Eindhoven

Meer dan 70 soorten vaste planten

Dit jaar is het nieuwe Van der Valk Exclusief Hotel Eindhoven-Best geopend. Dit nieuwe hotel (hoofdaannemer Huybregts Relou) heeft 15 bouwlagen én een Rooftop restaurant. Op de tweede verdieping van het gebouw is door idverde Realisatie een daktuin aangelegd met terrassen, bomen, zitbanken, verlichting, hekwerken, pergola’s en héél veel planten.

idverde NL heeft het definitief ontwerp van Adviesburo voor Stad- en Landschapsarchitectuur Hollandschap technisch uitgewerkt, samen met Hollandschap, bouwkundig architect P.A.M. Teunissen Architectenburo en dakdekkersbedrijf Oranjedak.

In samenspraak met de genoemde partijen zijn keuzes in de materialisatie gedaan, is de juiste daktuintechnische opbouw bepaald, zijn dakrand- en gevelaansluitdetails ontworpen, is een beplantingsplan gemaakt en is alles ingepast binnen de bouwkundige kaders. Wat betreft dit laatste was vooral de gewichtsbelasting cruciaal, waarbij diverse zones meer of minder belast konden worden met planten en bomen.

Ruime biodiversiteit en inheemse fauna

Het uiteindelijke ontwerp voor Van der Valk heeft diverse zitterrassen en sta-zones. De bomen en heesters en een deel van de vaste planten staan in cortenstalen bakken, waardoor hoogte en worteldoorgroeibare ruimte gecreëerd wordt. Een 5-tal houten pergolaconstructies met schaduwdoeken geeft de gasten beschutting op warme dagen. De verblijfszones zijn goed omsloten, zodat gasten veilig kunnen genieten. De daktuin wordt automatische geïrrigeerd op basis van vochtmetingen.

Er zijn meer dan 70 soorten vaste planten, heesters en kleine meerstammige bomen toegepast. Alle vaste planten zijn biologisch opgekweekt en voor ca. 1/3 inheems van oorsprong. Op de dakdelen die weinig draaglast kunnen hebben en de groeilaag relatief dun is, zijn vetplanten en droogteminnende siergrassen en kruiden aangeplant. Het groen biedt veel variatie in hoogte, kleur en b(l)oeiende waarde, waardoor het bijdraagt aan een ruime biodiversiteit en inheemse fauna.

Daktuin Van de Valk Eindhoven-Best

BREAAM-NL gecertificeerd

Het project is BREAAM-NL Outstanding gecertificeerd. Deze methode geeft inzicht in de duurzaamheidsprestatie van een project. Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte. De lat ligt hierbij hoger dan wat wettelijk geëist wordt op het gebied van duurzaamheid.

Al met al een prachtig en duurzaam project met een mooie daktuin die rechtstreeks aansluit op een bar en wellness met zwembad en die de gasten een fijne buitenruimte geeft. Op en top genieten en ontspannen bij Van der Valk Exclusief Hotel Eindhoven-Best. Het bezoeken en verblijven waard!

Het project in beeld:

Brochure Groener bouwen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bouwproject? Download dan onze brochure Groener bouwen.

Download brochure
Square_Brochure_groener-bouwen@2x
Roeland Pullen Tijdelijk
ing. Roeland Pullen

Adviseur Dak- en Gevelgroen, idverde Realisatie

Stel mij een vraag