De Landrug

St. Renesse en gemeente Schouwen-Duiveland
St. Renesse en gemeente Schouwen-Duiveland | 2016 | Zierikzee

Uniek speelobject

Op het plein voor Sportboulevard Sportblok is in 2016 Landrug geopend, een uniek speelobject geïnspireerd op de vorm van Schouwen-Duiveland. Stichting Renesse stelde het budget beschikbaar en de gemeente schreef de prijsvraag voor het ontwerp uit.

Project - De Landrug

Combinatie kunst en spelen

BTL, winnaar van de prijsvraag, werkte in dit project succesvol samen met ELLEN BROUWERS designing art uit Oisterwijk. Het ontwerp is een echte coproductie; de tuin- en landschapsarchitecten van BTL Advies hebben beeldend kunstenaar Brouwers binnen het ontwerpproces van Landrug, evenals het ontwerp en de realisatie van de glaswand betrokken. Ook de esthetische begeleiding tijdens de productie van het kunst-/speelobject is gezamenlijk opgepakt.

“Waar binnen sporten zoals turnen en tennis in een vast kader worden beoefend, spelen kinderen buiten vanuit eigen interesse”, vertelt Erik van der Velden, tuinontwerper bij BTL Advies. “Landrug biedt vrije ruimte om te bewegen, spelen, ontmoeten, chillen en ontdekken. Door de vrije vorm is Landrug een plek voor jong en oud. Ook voor volwassenen die er bijvoorbeeld kunnen relaxen en zonnen.”
BTL Realisatie was als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de aanleg van dit unieke object. Landrug is in een werkplaats vervaardigd uit duurzame en onderhoudsarme materialen. Vestiging Bruinisse verzorgde de plaatsing van het speelobject, de bijbehorende valondergronden en de kunstgrasbekleding van Fivestargrass.

Meer over dit project leest u in dit artikel uit Straatbeeld. Het artikel kunt u onderaan deze pagina downloaden.

"Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen de speelfuncties toepassen die vooraf bedacht zijn. En hun plezier in het spel, daar doe je het uiteindelijk allemaal voor." Erik van der Velden - Tuinontwerper| BTL Advies, vestiging Oisterwijk
Artikel - Straatbeeld - Spelen op eilenad Landrug
Straatbeeld juni 2017 - Spelen op 'eiland' Landrug
Pim Lage Venterink
Pim Lage Venterink

Productmanager Spelen, idverde Realisatie

Stel mij een vraag

Vind je dit project interessant?

Dan is onze nieuwsbrief zeker een aanrader. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten en ontwikkelingen binnen het groen.