Een duurzaam gebouw met duurzame buitenruimte

TU/e
Onze expertises
TU/e | 2019 | Eindhoven

Renovatie buitenruimte

Het Atlasgebouw van de TU/e is het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld (Breeam outstanding). Bij een duurzaam gebouw, hoort ook een groene buitenruimte. Naar ontwerp van MTD landschapsarchitecten heeft BTL de buitenruimte heringericht om ook dit deelgebied duurzaam op te nemen binnen het Masterplan van de campus.

Eén campus

Speciaal voor de campus van de TU/e zijn tegels, zitbanken en lichtmasten ontwikkeld. Door daarnaast meerstammige bomen te plaatsen sluit de inrichting van het Atlasterrein naadloos aan op de Groene Loper van de TU/e.

Van A tot Z

Tijdens de aanleg van het buitenterrein worden onder regie van BTL ook een groot aantal civiele werkzaamheden uitgevoerd zoals het herstraten van een rijweg, het realiseren van een grote fietsparkeerplaats en het maken van diverse paden en entrees. Waar nodig verwijdert of legt Hoppenbrouwers kabels en leidingen aan, ook wordt het terrein voorzien van verlichting en camera’s.

“Met de integrale aanpak en een prettige samenwerking met TU/e, BTL en Hoppenbrouwers ontstaat ook rond Atlas een functionele en groene ontmoetingsplek waar, naar het motto van de TU/e, De menselijke geest de wereld in beweging zet.”
ing. Erik van den Akker, technisch adviseur bij MTD landschapsarchitecten

Atlasgebouw TU/E voert wereldranglijst meest duurzame onderwijsgebouwen aan

Daar waar het ontwerp al de klassering ‘meest duurzame onderwijsgebouw ter wereld’ opleverde, blijkt het gebouw in de praktijk nog beter te scoren. Het voert hiermee de wereldranglijst aan. Lees hier de gehele publicatie. Het artikel is geschreven door Ad Tissink, redacteur van Cobouw.

Thijs Remmers
Thijs Remmers

Contractmanager, idverde Realisatie

Stel mij een vraag