• Home
  • Projecten
  • Nieuwe parkeerplaats voor De Verkeerstoren en zorginstelling

Nieuwe parkeerplaats voor De Verkeerstoren en zorginstelling

Zorginstelling Dagelijks Leven en Koffie- & Frozen Yogurt Bar De Verkeerstoren
Onze expertises
Zorginstelling Dagelijks Leven en Koffie- & Frozen Yogurt Bar De Verkeerstoren | 2021 | Den Haag

Betere bereikbaarheid en groene inrichting

Zorginstelling Dagelijks Leven (locatie: Het Verkeerstorenhuis) en Koffie- & Frozen Yogurt Bar De Verkeerstoren krijgen een gezamenlijke nieuwe parkeerplaats. idverde Realisatie, Den Haag B.V. heeft de opdracht gekregen om de bestrating en het groen aan te leggen. De nieuwe indeling van het plein zorgt ervoor dat De Verkeerstoren en zorginstelling Dagelijks Leven beter bereikbaar wordt voor bezoekers en bewoners.

Vliegveld Ypenburg

De Verkeerstoren en zorginstelling Dagelijks leven (gespecialiseerde zorginstelling voor mensen met dementie en geheugenproblemen) zijn gelegen aan het Verkeerstorenplein. De omgeving werd vroeger gebruikt als vliegveld Ypenburg. In 1956 werd de verkeerstoren gebouwd, omdat de voormalige verkeerstoren bij het stationsgebouw onvoldoende zicht had op de startbaan. De startbaan wordt nu gebruikt als de hoofdstraat van de VINEX-woonwijk Ypenburg. En in het pand van de verkeerstoren is een Koffie- & Frozen Yogurt Bar gevestigd. De Verkeerstoren en zorginstelling Dagelijks Leven bevinden zicht met het gezamenlijke parkeerterrein aan de ‘’start baan’’ van het voormalige vliegveld.

Inrichting parkeerplaats

idverde Realisatie, Den Haag B.V. heeft de bestrating aangelegd, 28 parkeerplaatsen gerealiseerd en er is gezorgd voor vergroening. De parkeerplaats is herzien van meer parkeergelegenheid, een fietspad, een mooier aanzicht door de invulling van bomen en de parkeerplaats is gebruiksvriendelijker gemaakt. Denk aan grotere parkeerplaatsen en aflopende paden voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Vanaf maart 2021 kan er gebruik worden gemaakt van de parkeerplaats aan de straat van de ‘’startbaan’’.