• Home
  • Projecten
  • Een nieuwe uitstraling voor de buitenruimte van Sportpark Molenbeke

Een nieuwe uitstraling voor de buitenruimte van Sportpark Molenbeke

Stichting Sportpark Molenbeke
Onze expertises
Stichting Sportpark Molenbeke | 2020 | Arnhem

Een nieuwe uitstraling voor Sportpark Molenbeke

Stichting Sportpark Molenbeke heeft haar sportlocatie grondig aangepakt. De tennisvelden zijn gerenoveerd en het buitenterrein van het sportpark heeft een nieuwe uitstraling gekregen. idverde Realisatie heeft samen met idverde Advies een plan opgesteld om het sportpark onder handen te nemen. Doordat het sportconcept goed overeenkwam met de wensen van TC Molenbeke, is een mooie samenwerking ontstaan.

Renovatie sportpark

Het sportterrein bestaat uit veertien buitenbanen, een buitenterras, een tennishal met acht tennisbanen en parkeerplaatsen. De buitenbanen beschikken over acht SmashCourt banen en zes gravelbanen. idverde NL heeft alle tennisbanen gerenoveerd, een nieuw trainingsveld aangelegd, nieuwe toegangspoorten gerealiseerd, het terras een nieuwe uitstraling gegeven en er is gezorgd voor een groenere invulling.

Vernieuwing tennisbanen

idverde Realisatie, vestiging Venray heeft samen met idverde Advies, vestiging Roermond een ontwerp gemaakt voor de buitenbanen. Als eerste zijn de kunstgrasmatten van de acht SmashCourt banen vervangen, de tennisnetten gerenoveerd en is het hekwerk rondom vernieuwd. Vervolgens zijn de gravelbanen gerenoveerd. De huidige twee baanblokken van kunstgras en één baanblok van EPDM zijn omgevormd naar zes nieuwe gravelbanen. Bij het realiseren van het ontwerp is rekening gehouden met de ligging. In de oude situatie waren er namelijk verschillende hoogtes en maatvoeringen. De nieuwe banen liggen allen in een rechte lijn en op hetzelfde niveau, wat zorgt voor een strakke uitstraling.

Tijdens de vernieuwing van de tennisvelden is gebruikgemaakt van bijzondere technieken. In samenspraak met Kiwa ISA Sport zijn de bestaande zand- en lavafunderingen hergebruikt en over drie baanblokken teruggebracht. De verdere opbouw is afgewerkt met volledig nieuwe materialen. De bewuste keuze om circulair te werken met de funderingsmaterialen heeft positief uitpakt voor alle partijen.

Een groene buitenruimte

In eerste instantie was alleen de renovatie van de tennisbanen en het plaatsen van het trainingsveld weggelegd bij idverde Advies. Maar tijdens de verbouwing van de banen, wilde TC Molenbeek ook graag de rest van de buitenruimte aanpakken. idverde Advies heeft deze wensen vertaald in een ontwerp dat past bij de sportvisie van de vereniging. Doordat het sportconcept goed overeenkwam met de wensen van TC Molenbeke, heeft idverde Realisatie de opdracht gekregen om de werkzaamheden uit te voeren.

Het sportpark is groener gekleurd, dit is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van het sportpark maar het vergroot ook de beleving, stimuleert mensen om te bewegen en creëert een gezonde en veilige sportomgeving. Zo zijn er vasteplantenborders en bloembakken geplaatst op het sportterrein en zijn er nieuwe bomen en haagblokken geplaatst om het parkeerterrein te vergroenen. Alle leden kunnen met veel sportplezier gebruikmaken van de vernieuwde groene buitenruimte en tennisbanen.

Michiel Cox
Michiel Cox

Vestigingsmanager, idverde Realisatie

Stel mij een vraag

Brochure Groener sporten

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw sportpark? Download dan onze brochure Groener sporten.

Download brochure
Square_Brochure_groener-sporten@2x