Kleurrijke binnentuin

BrabantWonen
BrabantWonen | 2018 | Oss

Biodivers

BrabantWonen, de wooncorporatie met haar werkgebied in ‘s-Hertogenbosch en Oss, heeft bij idverde de vraag neergelegd om een kleurrijke en gevarieerde binnentuin te ontwerpen. Niet alleen moest de tuin onderhoudsvriendelijk zijn, maar deze moest ook een positieve invloed op de biodiversiteit hebben.

Meer projecten voor BrabantWonen

‘Verdiepingsrond’ beleven

De binnentuin bevindt zich op de begane grond van het u-vormige appartementencomplex met vijf verdiepingen. Door slim te ontwerpen kan de tuin echter ook vanuit de andere verdiepingen, bekeken en beleefd worden.

Fleurons!

Met het toegepaste vasteplantenconcept Fleurons! is een tuin aangelegd met een hoge belevingswaarde, waar seizoenen duidelijk zichtbaar zijn. Het toegepast prairiemengsel met lava als groeimedium, is een kleine voorinvestering in de aanlegkosten, die zich binnen enkele jaren terugverdiend. Deze lavalaag voorkomt onkruidgroei en minimaliseert daardoor het onderhoud.

Juni 2019
Juni 2019
Juni 2019
Juli 2018
November 2018

Resultaat

De verschillende soorten zorgen voor een kenmerkende natuurlijke uitstraling: geen grote groepen dezelfde planten, maar veel variatie waardoor de tuin minder geordend is en spontaner oogt. Naast een bijzonder aantrekkelijk zomerbeeld van bloeiende vaste planten (mei – november), is het winterbeeld van uitgebloeide vaste planten met uiteenlopende kenmerken erg aantrekkelijk.

Bijzonder

Vasteplantenmengsel

Dit is een paradijs voor insecten en vogels. Ook de wintergroene elementen dragen hiertoe bij en zorgen voor een blijvende schuilplaats.

Wonen in een groene omgeving

Genieten van een mooie groene tuin. Dat woont een stuk aangenamer.

Andre Hingstman
André Hingstman

Vestigingsmanager, idverde Realisatie

Stel mij een vraag