Kunstgras in gemeente Montferland

Gemeente Montferland
Onze expertises
Gemeente Montferland | 2019 - 2020 | ’s-Heerenberg en Zeddam

Oplossing voor tekort aan veldcapaciteit, parkeerplaatsen en wateroverlast

Vanwege voetbalfusies in de gemeente Montferland ontstond er een tekort aan veldcapaciteit bij de twee fusie vereniging FC Bergh en VV Montferland. De fusie heeft ervoor gezorgd dat ze van twee naar één sportcomplex zijn gegaan. Om te kunnen blijven trainen en wedstrijden spelen was extra veldcapaciteit noodzakelijk. In opdracht van de gemeente Montferland heeft idverde Advies de velden geïnventariseerd, een renovatieadvies uitgebracht, het ontwerp voor het parkeerterrein met bergingsvoorziening gemaakt, de bestekken geschreven en heeft de aanbesteding en uitvoering begeleid.

Het tekort aan veldcapaciteit is opgelost door de aanleg van een kwart kunstgras voetveld bij VV Montferland en de aanleg van een nieuw kunstgras voetbalveld bij FC Bergh. Daarnaast is gelijktijdig het reeds bestaande kunstgras voetbalveld gerenoveerd. Beide velden zijn voorzien van TPE infill.

De locatie bij FC Bergh kende reeds een parkeerprobleem. Door de fusie zouden de parkeerproblemen alleen maar toenemen. Ik overleg met gemeente, vereniging en vooral ook de omwonende is gezocht naar een oplossing voor het parkeerprobleem. De oplossing is gevonden door de aanleg van een groen parkeerterrein op een deel van aanliggende buurtrapveldje. Dit trapveldje werd al jaren gebruikt als parkeerterrein maar was hier niet voor ingericht. Om het groene karakter te behouden is het parkeerterrein voorzien van duurzame grasbetontegel. In samenwerking met Swaans beton en BVB substraten is hier een kwalitatief uitmuntende constructie gebouwd welke uitstekend water vasthoud maar ook afvoert. Hierdoor is een goede basis van de grasplant gecreëerd.

Porject - Sportpakr Monfertland

De omgeving van het sportcomplex had naast het parkeerprobleem ook wateroverlast. Middels de aanleg van een waterberging van 350 m3 onder het groen parkeerterrein behoord ook de wateroverlast tot het verleden.

Brochure Groener sporten

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw sportpark? Download dan onze brochure Groener sporten.

Download brochure
Square_Brochure_groener-sporten@2x