Nieuwe kunstgrasbanen en onderhoud

Tennisvereniging Ewijk
Tennisvereniging Ewijk | 2019 | Ewijk

Renovatie van de toplaag

TV Ewijk is een tennisvereniging in Ewijk (Gelderland) met 4 kunstgrasbanen en 1 miniveld. Na jarenlang intensief gebruik van de tennisbanen was de toplaag afgeschreven en is deze gerenoveerd voor idverde Realisatie, vestiging Venray.

Kunst tennisbanen

TV Ewijk heeft gekozen voor een zand ingestrooide kunstgrasmat. Dit is dezelfde mat die er al lag en waar de tennisvereniging tevreden over was. Een kunstgras tennisbaan is vrijwel het hele jaar door bespeelbaar, heeft een lange levensduur en kunnen ook intensief worden gebruikt.

Soepel traject

De renovatie van de tennisbanen is de zomerperiode uitgevoerd. In deze vakantieperiode is er geen competitie en wordt er minder gebruik gemaakt van de tennisbanen. De renovatie startte met het verwijderen van de oude inrichtingsmaterialen (netten, palen etc.) en de oude kunstgrasmat. Daarna is de onderlaag van lava gecontroleerd, bijgevuld, geëgaliseerd en uiteindelijk KIWA gekeurd. Deze keuring is nodig om de vervolgstap, het aanbrengen van de kunstgrasmat, te kunnen uitvoeren. Als laatste is het straatwerk op enkele plaatsen hersteld en is het nieuwe inrichtingsmateriaal geplaatst.

Van renovatie naar onderhoud

idverde Realisatie zal de komende 5 jaar ook het groot onderhoud uitvoeren. Een succesvolle samenwerking tussen idverde Realisatie en TV Ewijk voor de lange termijn.

De renovatie in beeld

Michiel Cox
Michiel Cox

Vestigingsmanager, idverde Realisatie

Stel mij een vraag

Brochure Groener sporten

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw sportpark? Download dan onze brochure Groener sporten.

Download brochure
Square_Brochure_groener-sporten@2x