Renovatie buitenruimte Rotterdam Science Tower IV

Rotterdam Science Tower
Onze expertises
Rotterdam Science Tower | 2019 - 2021 | Rotterdam

Duurzame opknapbeurt

Het gebouw én de buitenruimte van de Rotterdam Science Tower waren verouderd en toe aan een duurzame opknapbeurt. Naar ontwerp van LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten heeft onze vestiging uit Den Haag de buitenruimte van de Rotterdam Science Tower gerenoveerd. Wij hebben Fase 1 aangelegd. De overige fase volgen in 2020 en 2021.

Fase 1

Fase 1 bestaat uit drie delen met een totale oppervlakte van 4.620 m2. Ruim de helft van dit terrein is ingericht als bouwterrein voor de verbouwing/renovatie van het gebouw. Hier zijn wij voornamelijk bezig geweest met het verwijderen van beplanting (m.u.v. gras en bomen) en straatmeubilair. Voor zo’n 1.650 m2 zijn wij aan de slag gegaan met een plantschema. Op basis van het beplantingsplan, is bodemonderzoek uitgevoerd, zijn werktekeningen voor hemelwaterafvoer en de ondergrondse infrastructuur gemaakt. Ook is het zuidelijke grasveld hersteld en opnieuw ingezaaid.

Bomen

De bomen op het terrein zijn klaargemaakt voor de toekomst, o.a. door het wortelpakket te beluchten en te bemesten. Samen met vaste planten, bollen en bodembedekkers hebben we vier meerstammige bomen aangeplant, waardoor de leer- en werkomgeving nog kleurrijker wordt.

De werkzaamheden in beeld

Sander Versteeg
Sander Versteeg

Projectleider, idverde Realisatie

Stel mij een vraag