Renovatie en aanleg kunstgras voetbalvelden

Voetbalvereniging NWC
Onze expertises
Voetbalvereniging NWC | 2017 - 2018 | Asten

Vergroten capaciteit voetbalvereniging

Voetbalverenging NWC is een voetbalvereniging met een lange en rijke historie. Al sinds 1957 is NWC gevestigd op sportpark ’t Root. Het sportpark heeft 5 voetbalvelden (1 kunstgrasveld en 4 natuurgrasvelden). Het bestaande kunstgrasveld was na 12 jaar trouwe dienst aan vervanging toe. Vanwege de staat van de natuurgrasvelden was er voortdurend een tekort aan bespeelbare trainings- en wedstrijdvelden. Om de capaciteit te vergroten had de vereniging samen met de gemeente Asten besloten dat het natuurgras hoofdveld omgevormd diende te worden naar een kunstgras voetbalveld.

Planvorming en selectieprocedure

Tijdens de selectieprocedure kwam BTL Advies als meest geschikte partij uit de bus. Onze ervaring in combinatie met ruime ervaring in verschillende adviesdiensten en het door de vereniging gewenste maatwerk in de advisering, gaf hierbij de doorslag. In overleg met de vereniging is per fase van de planvorming bepaald in welke mate de verenging behoefte had aan specialistische ondersteuning. Vanwege rubber in de fundering  als in de kunstgrasmat is uitvoerig milieukundig onderzoek uitgevoerd. De planvorming heeft geresulteerd in een door de vereniging en gemeente gedragen inschrijvingsleidraad met werkomschrijving. BTL Advies heeft samen met NWC de selectieprocedure voor aannemers doorlopen. Ontzettend mooi om samen met de vereniging de ins en outs van een kunstgrasmat te bespreken.

Gefaseerde aanpak

Het bestaande kunstgras voetbalveld is in de winterperiode 2017/2018 gerenoveerd. De bestaande fundering diende onder vochtige omstandigheden bewerkt te worden en daarom is de renovatie niet in de reguliere zomerstop maar in de winterperiode uitgevoerd. In de zomerstop van 2018 is het hoofdveld omgevormd naar kunstgras.

Project - NWC 2