Renovatie en onderhoud binnentuin

VGZ
VGZ | 2014 - 2019 | Eindhoven

Moderne en groene werkomgeving

idverde kreeg van VGZ de vraag of we konden meedenken in het omvormen van hun bedrijfstuin. VGZ wilde meer sfeer en een modernere uitstraling. Voorheen was het een saaie daktuin met een rookplek (een soort brug met een eenvoudige overkapping eroverheen); ofwel, een tuin die niet uitnodigt om er gebruik van te maken. De binnentuin is het hart van het kantoor en vele werkplekken en de receptie kijken hierop uit.

Sfeerbeelden

idverde Realisatie en idverde Advies hebben samen een impressie gemaakt van de nieuwe binnentuin. Geen tekening met maten en details, maar een schets met sfeerbeelden waarbij rekening is gehouden met:

  • de toegankelijkheid voor het personeel van VGZ;
  • een rookplek zoveel mogelijk uit het zicht;
  • het creëren van een moderne uitstraling;
  • de aanwezigheid van de meerdere zitplekken.

Stoere en sfeervolle inrichting

De tuin ligt op een schuine helling. Door het horizontaal plaatsen van enkele vlonders, hebben we mooie inkijken weten te creëren. De rookplek hebben we weggewerkt door een ruimte te maken met wilgentenen. Dit geeft een besloten karakter en zo ontstond een uitstraling die in de tuin thuis hoort. Dat er een rokersruimte achter ‘schuilt’ valt niet direct op. We hebben de tuin, door variatie tussen een aantal kleine en grote potten, een stoere uitstraling en een frisse moderne kleurstelling gegeven. Door de toepassing van flinke solitaire struiken in de potten wordt dit beeld versterkt en krijgt de tuin direct de nodige hoogte. Door een gedeelte van de bloempotten elk seizoen te beplanten met seizoensbeplanting geven we extra kleur en sfeer aan het geheel.

Eindresultaat

Het resultaat is een mooie tuin die vanuit alle zichthoeken iets te bieden heeft. Mede vanwege het gerenoveerde bedrijfsrestaurant wordt de tuin nu echt gebruikt. Medewerkers zitten er te werken en pauzeren er graag met mooi weer. Ze lopen er graag in rond of gaan even zitten om te genieten van de tuin. idverde Realisatie, vestiging Veldhoven heeft niet alleen deze nieuwe binnentuin gerealiseerd, maar voert ook het onderhoud uit. Groener werken ten voeten uit dus!

Ruud van de Pas
Ruud van de Pas

Werkvoorbereider Sr., idverde Realisatie

Stel mij een vraag

Brochure Groener werken

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bedrijfstuin of bedrijventerrein? Download dan onze brochure Groener werken.

Download brochure
Square_Brochure_groener-werken@2x