Terreininrichting twee woonzorglocaties

Zorgstichting 't Heem
Zorgstichting 't Heem | 2016 - 2018 | Haaren en Helvoirt

Zorg en wonen in een groene omgeving

In opdracht van zorgstichting ’t Heem zijn in 2016 en 2017 twee nieuwe zorgcentra gerealiseerd: Haarensteyn in Haaren en Leyenhof in Helvoirt. Onder directievoering van Bouwaccent uit Waalre, heeft idverde Realisatie, vestiging Haaren de cultuurtechnische inrichting van beide terreinen uitgevoerd, inclusief het eerste jaar nazorg.

Haarensteyn

Haarensteyn is een modern en prachtig woon- en zorggebouw waar wonen, welzijn en ontmoeten samenkomen in de centrale ontmoetingsruimte, welke uitzicht geeft op de riante tuinen met slingerende paden, gazons en bloemrijke borders. De 4 omsloten patio tuinen bieden de gelegenheid om veilig en aangenaam te verblijven en geven vanuit de glazen doorgang een blik op de fraaie pergola’s. De bloembollen in de gazons zorgen voor de eerste voorjaarsbloemen. De entree is extra aangekleed met groen door grote bloemschalen met seizoenbeplanting.

Afbeeldingen Haarensteyn

Leyenhof

Naast huurappartementen en zorgappartementen voor 24-uurs zorg, biedt dit moderne zorgcentrum ruime faciliteiten als een restaurant, activiteitenruimte en twee gezellig ingerichte huiskamers voor bewoners met dementie of voor dagopvang. De toegang tot de diverse terrassen is beperkt door het gebruik van subtiele terrasafscheiding en biedt zodoende voldoende bescherming voor de bewoners. Alles ingebed in een groene omgeving van gazons, fraaie solitairstruiken, groepen rhododendron en bloeiende vaste plantenborders.

Ook hier zijn bloembollen zie zorgen voor de eerste kleuren in het vroege voorjaar. Verhoogde bloembakken, een volière en jeu de boules baan nodigen uit voor een actief programma. Verhardingen van gebakken klinkers en tegels met speciale slijtlaag maken de totale inrichting van het zorgterrein af.

Afbeeldingen Leyenhof

Brochure Groener zorgen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw ziekenhuis, zorginstelling of zorgcomplex? Download dan onze brochure Groener zorgen.

Download brochure
Groener-Zorgen
Andre Hingstman
André Hingstman

Vestigingsmanager, idverde Realisatie

Stel mij een vraag