Vervolg BMK 1,5

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat | 2016 - 2018 | Noord-Brabant en Limburg

Grootschalig onderhoudswerk

In 2016 – 2017 kreeg idverde Realisatie, vestiging Veldhoven het grootschalige onderhoudswerk ‘BMK 1,5’ in opdracht van Rijkswaterstaat (RWS). Dit hield in: het beheren van kanalen en het daarbij behorende droge areaal in Noord-Brabant en Limburg (totale lengte ca. 200 km).

Meer projecten voor Rijkswaterstaat

Bomenbestand

In totaal omvatte het project 39.000 bomen. Na het uitvoeren van Visual Tree Assessment (VTA controle) hebben wij verschillende maatregelen voorgesteld omtrent het beheer van de bomen. Het deel van de maatregelen waar wij opdracht voor kregen bestonden uit:
• Veiligheidssnoei: 4.693 stuks
• Verwijderen van dood hout: 4.258 stuks
• Vellen van bomen: 2.395 stuks

Uitvoering

In mei 2018 zijn we gestart met de eerste bomen in Oosterhout. We zijn met twee ploegen aan de slag gegaan; één aan de noordzijde en één aan de zuidzijde van het kanaal. De ploegen, één ETW’er, een grondman en een hoogwerker, werden aangestuurd door een voorman. M.b.v. ArcGIS op de tablet en diverse kleuren krijtverf zorgde hij ervoor dat de ploegen wisten welke bomen ze moesten snoeien en welke ze moesten vellen. Vooraf voerde de voorman een Flora en Fauna controle uit, achteraf controleerde hij of de kwaliteit van het geleverde werk in orde was. idverde Advies heeft de gevelde bomen uit het systeem van Rijkswaterstaat gehaald (dit was de digitale oplevering).

Thijs Remmers
Thijs Remmers

Contractmanager, idverde Realisatie

Stel mij een vraag