Spelen

Pim Lage Venterink
Pim Lage Venterink

Productmanager Spelen, idverde Realisatie
T: 06 10 01 27 27

Van traditionele speeltoestellen naar aanleg van groene speeltuinen

Kinderen verleiden om buiten te spelen en te bewegen, en dan vooral in een groene omgeving. Dát is onze doelstelling bij idverde Realisatie. Wij zorgen altijd dat speelvoorzieningen uitdagend, veilig en boeiend zijn. We stimuleren kinderen om samen dingen aan te pakken. Het maakt ze slimmer, socialer en sterker. Wij bieden o.a. maatwerk groene schoolpleinen en speeltuinen aan voor groot en klein.

Spelen 2
Nieuws

Subsidieregeling geopend voor vergroenen Zeeuwse basisscholen

Lees meer
Buitenruimte van Ronald McDonald hoeve
Nieuws

Ronald McDonald Hoeve blij met groene inclusieve buitenruimte

Lees meer

Een greep uit onze projecten

Groen schoolplein voor Burgermeester Westerbeek van Eertenschool
Burgermeester Westerbeek van Eertenschool
Bekijk project
Leerlingen Beatrix College Tilburg zijn vaker buiten op het schoolplein door vergroening van buitenruimte
Beatrix College
Bekijk project
Herinrichting (ontmoetings)pleinen mfa De Hege Seis
mfa De Hege Seis
Bekijk project
Herinrichting Koopmansplein
Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek BV
Bekijk project
Tiny Forest
IVN
Bekijk project
Groenblauw schoolplein
Dalton Kind Centrum Helen Parkhurst
Bekijk project

Aanleg speeltuin: Van ontwerp tot aanleg

Groener spelen betekent avontuurlijker spelen. Hoe meer avontuur, hoe meer risico op een keertje vallen. We hebben gelukkig veel expertise op het gebied van schone, droge en bovenal veilige valondergronden. Van zand en kunstgras tot EPDM-ietvloeren. Allemaal hoogwaardige constructies met gecertificeerde valdemping. Voor de installatie van een valondergrond zorgen wij altijd voor een keuring volgens de strikte richtlijnen van de Warenwet Attractie- en speeltoestellen (WAS). Een SVS-inspecteur** toetst uiteindelijk de aanleg.

Wij realiseren en onderhouden speelterreinen voor

  • De openbare ruimte
  • Onderwijsinstellingen
  • Recreatieterreinen
  • Sportparken

Inspecties

Elke spannende, uitdagende én veilige speelplek vraagt om deskundig en duurzaam onderhoud. Wij zijn periodiek in de buurt voor beheer en inspecties van speeltoestellen. Doel hiervan is te blijven voldoen aan de normen en de instandhouding van een veilige speelplaats. We controleren de stabiliteit, sterkte, verbindingen en de gehele staat van elk speeltoestel. We meten tevens of de schokdemping van de valondergrond nog wordt gehaald. Onze controleurs beschikken over een volledig ingerichte werkbus en kunnen dus direct kleine reparaties uitvoeren. Grote afwijkingen stellen we veilig om direct actie op te kunnen ondernemen.

Geïntegreerde aanpak

Voordat we met een project starten, voeren wij een inventarisatie uit. Vervolgens stellen we een stappenplan op om de gewenste groene speelomgeving te creëren. We kijken van inventarisatie tot onderhoud. Onze kracht zit hem in de geïntegreerde aanpak met onze collega’s van idverde Advies. Vanaf het ontwerp tot aan de aanleg van de speelplaats zetten we onze gezamenlijke kennis in. We begeleiden u optimaal vanuit het veiligheidsaspect, hebben oog voor pedagogische belangen en denken bovenal vanuit het kind dat gebruik gaat maken van een groene uitdagende omgeving. Hierbij nemen we elke leeftijdsgroep in ogenschouw.

Speelconcept idverde

Wij hebben op basis van onze jarenlange ervaring en in samenwerking met professionals uit de speelbranche een eigen speelconcept ontwikkeld: Spelen in ’t groen. Wij kunnen u in het gehele concept ontzorgen dankzij de bundeling van kennis en kunde. In ons speelconcept staan kinderen centraal. Ons speelconcept is zo opgezet dat scholen er direct mee aan de slag kunnen. We maken er bovendien een superleuk avontuur van om een schoolplein om te vormen tot een groen schoolplein dat echt een groeiende leeromgeving is. Leerlingen bepalen namelijk mee hoe hun speelterrein eruit komt te zien. Samen bepaalt u welke waarden uw schoolplein uitstraalt.

Spelen in t groen
Lees meer over de mogelijkheden

Ontmoet onze experts

Dick van Rooij - website
Dick van Rooij

Productmanager Spelen

T: 06 45 40 23 62
E: dick.v.rooij@idverde.nl

“"In het bos heb je geen Wifi, maar door te spelen heb je de beste connectie"”
Pim Lage Venterink
Pim Lage Venterink

Productmanager Spelen

T: 06 10 01 27 27
E: pim.lageventerink@idverde.nl

Al onze experts

Brochure Groener leren

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw kinderdagverblijf, basisschool of IKC? Download dan onze brochure Groener leren.

Download brochure
Square_Brochure_groener-leren@2x