Nieuws
Joost Duin
Joost Duin

Projectleider, idverde Realisatie
T: 06 83 28 34 09

28 oktober 2019

Aanleg tweede daktuin Koningsoord in Berkel-Enschot

Twee weken geleden werd de laatste hand gelegd aan de eerste daktuin op appartementencomplex Koningsoord. Het Brabants Dagblad kopte hierover; Huurders boven winkelcentrum Koningsoord: ‘wat is de binnentuin mooi geworden’. Onze projectleider Joost Duin is hierover natuurlijk erg enthousiast: “Een mooiere beloning kun je niet krijgen.”

Speeltoestel bij eerste daktuin op appartementencomplex Koningsoord
Speeltoestel bij eerste daktuin op appartementencomplex Koningsoord

Tweede daktuin

Ook een goed uitgangspunt voor de andere drie daktuinen die BTL, in opdracht van Heijmans, bij Koningsoord maakt. De tweede daktuin wordt deze week afgerond. Hoewel deze tuin heel anders is dan de eerste, is ook dit een tuin vol met beleving; dit keer niet in de vorm van speeltoestellen of bloembollen, maar glooiende heuvels met vaste planten.

De vaste planten van Lageschaar zijn volop toegepast op de heuvels die rondom de twee centrale terrassen liggen. Een toevoeging op het originele ontwerp. Door de groene glooiingen krijgt de daktuin meer diepte. In combinatie met het natuurlijke beeld van de prairiebeplanting wordt ook de belevingswaarde verhoogd. De gekozen beplanting is daarnaast erg aantrekkelijk voor onder andere bijen en vlinders.

Er zijn diverse bijzondere planten toegepast op de daktuin. Zo kunnen bewoners in de herfst genieten van de kleuren van de Amelanchier lamarckii en in het voorjaar van de Tamarix tentrandra, toont de Buddleja davidii ‘Black Knight’ in de zomer haar donkerpaarse bloemen en zorgen de Hedera en liguster voor een groen beeld in de winter. Zo kunnen de bewoners die op deze daktuin uitkijken hier net zo van genieten als de huurders van Bouwblok A.

Centraal terras op tweede daktuin op  appartementencomplex Koningsoord
Centraal terras op tweede daktuin op appartementencomplex Koningsoord
Joost Duin
Joost Duin

Projectleider, idverde Realisatie

T: 06 83 28 34 09
E: joost.duin@idverde.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws